وظایف ماما در تجاوز به عنف چیست؟ ارزیابی قربانیان تجاوز

وظایف ماما در تجاوز به عنف _ کنکور ارشد مامایی
()

تجاوز جنسی چیست؟

کودکی مشغول فعالیت جنسی شود که نمی تواند برای آن رضایت دهد، برای رشد آماده نیست و نمی تواند آن را درک کند و  یا فعالیتی که قانون یا تابوهای اجتماعی جامعه را نقض می کند، که شامل

نوازش و انواع تماس دهان تناسلی، تناسلی یا مقعدی با کودک (چه قربانی لباس پوشیده باشد و چه لباس غیر پوشیده). همچنین سو استفاده های غیر لمسی مانند exhibitionism ، voyeurism (لذت جنسی از تماشای فرد برهنه یا فرد در حال رابطه جنسی)

درگیر شدن کودک در پورنوگرافی و استثمار جنسی کودک (قاچاق یا تن فروشی کودک، سو استفاده جنسی کودک مبتنی بر اینترنت مانند به تصویر کشیدن و یا توزیع تصاویر جنسی کودکان بصورت آنلاین یا انجام رفتارهای صریح جنسی با کودکان بصورت آنلاین)، خودارضایی در مقابل کودک.

تجاوز جنسی جنایتی خشن است که ناشی از میل به سلطه، تحقیر و یا آسیب رساندن است. در مواردی که قربانی کودک است، فرد متجاوز معمولا اینکار را از طریق تهدید به آسیب رساندن به خانواده یا حیوانات خانگی کودک و بیان این جمله که هیچ کس او را باور نخواهد کرد، انجام میدهد.

در مواقعی که قربانی نوجوان است متجاوزین معمولا از احساسات  و هیجان نوجوان برای تجربه روابط جنسی سواستفاده کرده و یا با وعده روابط عاشقانه طولانی مدت اینکار را انجام میدهند.

مشخصات قربانیان تجاوز

تجاوز جنسی در کودکان و در دختران شایع‌تر است. معمولا به زمینه اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی خاصی تعلق ندارند اما برخی از ویژگی های مربوط به ساختار خانواده و فرزندپروری با افزایش خطر سو استفاده جنسی در کودکان مرتبط است.

3 علت شب ادراری در قربانیان تجاوز

  • ابراز انزجار(کودکان معمولا به علت ابراز انزجار خود از حادثه رخ داده، عمدا خودشان را خیس میکنند)
  • ترس
  • به علت STD

سندرم آسیب تجاوز (rape-trauma syndrome)

مرحله 1

فاز حاد یا بی نظمی- روزها تا هفته ها پس از تجاوز- واکنش های جسمی (درد عمومی در بدن ، اختلالات خوردن و خواب و واکنش های عاطفی مانند عصبانیت، ترس، اضطراب، احساس گناه، تحقیر، خجالت، سرزنش خود و تغییر خلق و خوی)

مرحله 2

فاز تاخیری یا سازماندهی- هفته ها و ماه ها پس از تجاوز- با فلاش بک ، کابوس و هراس و همچنین علائم بدنی و ژنیکولوژی مشخص می شود.

ماماها نقش بسیار مهمی در کیفیت زندگی قربانیان تجاوز دارند. اکثرا قربانیان تجاوز به مطب ماماها مراجعه می کنند. بنابراین یک ماما باید با وظایف خود در برخورد با این افراد آسیب دیده آشنا باشند در دوره وظایف ماما در تجاوز به عنف شما با انواع تجاوز، وظایف پزشکی و وظایف قانونی خود در این زمینه آشنا میشوید.

روند ارزیابی قربانی تجاوز

بررسی بیماری ها و مشکلات فعلی و گذشته فرد قربانی یک اصل اساسی می باشد.

  • بررسی شب ادراری
  • انسداد ادراری
  • یبوست
  • اختلالات خواب

تغییرات رفتاری کوتاه مدت (ترس، اختلال در خواب و غذا خوردن، هراس، گناه، شرم، عصبانیت، افسردگی، مشکلات مدرسه، بزهکاری، پرخاشگری، ابراز خصومت مثل حیوان ازاری، اسیب به اسباب بازی یا کودکان دیگر، رفتار ضداجتماعی، رفتار نامناسب جنسی و فرار، دست زدن بیش از حد به اندام تناسلی، صحبت کردن با دوست های خیالی، وضعیت بهداشتی نامناسب، عدم تمایل کودک برای استحمام و تعویض لباس) و بلند مدت (افسردگی، مشکلات خواب، اختلالات خوردن، چاقی، احساس انزوا، عزت نفس ضعیف، مشکلات روابط بین فردی، تأثیر منفی بر عملکرد جنسی، سو مصرف مواد، خودکشی و روان پریشی)، زمان وقوع حادثه، استحمام پس از تجاوز؟ عوض کردن لباس، غذاخوردن، تعویض تامپون یا نواربهداشتی یا لباس زیر، استفاده از روش پیشگیری اورژانس؟

در صورتیکه فرد قربانی نوجوان یا فرد بالغ مونث است اخذ هیستوری مامایی نیز ضرورت دارد

  • آیا شریک جنسی دارید؟
  • روش پیشگیری از بارداری؟
  • اولین روز اخرین قاعدگی؟
  • سابقه بارداری یا سقط قبلی؟

وظایف ماما در تجاوز به عنف

  • اخذ شرح حال از کودک در یک محیط آرام و ساکت و به دور از تنش و در غیاب والدین (در صورت بی قراری کودک حضور والدین بلامانع است) و ترجیحا با حضور یک روانشناس یا روانپزشک. برقراری رابطه با کودک و استفاده از کلماتی که کودک برای توصیف اعضای بدن خود به کار میبرد ضروریست.
  • در صورت مورد شک بودن تجاوز و عدم افشای آن توسط کودک، فرد ارزیابی کننده باید بیشترین اطلاعات را از والدین یا مراقب کودک کسب کنند. در صورتیکه قربانی کودک است، اجازه دادن به کودک برای استفاده از عروسک یا نقاشی برای توصیف آنچه اتفاق افتاده است ممکن است در به دست آوردن و شفاف سازی اطلاعات مفید باشد.
  • ضبط دقیق کلمه به کلمه مصاحبه باید از طریق مستندات کتبی و همچنین ضبط فیلم در صورت استفاده از جلسات بازی با کودکان خردسال انجام شود تا بتوان از آنها برای مراحل قانونی نیز استفاده کرد. قربانی ممکن است در طول معاینه فیزیکی جزئیات بیشتری را فاش کند.
  • اطلاعات کسب شده از نوجوان در صورتیکه رابطه جنسی ظاهرا تجاوز بوده ولی اجباری در رابطه وجود نداشته، باید محرمانه حفظ شود؛ اما در صورت اثبات تجاوز حفظ محرمانگی اطلاعات و اطمینان خاطر دادن به نوجوان در خصوص عدم افشای آن ممنوع است. اطمینان خاطر دادن به نوجوان در خصوص اینکه وی مرتکب خطایی نشده و قربانی این حادثه شده است.
  • همان طور که می دانید مبحث تجاوز به عنف بسیار مسئله ی حیاتی می باشد قربانی تجاوز اگر به درستی مدیریت نشود ممکن است بسیار آسیب پذیر باشد و یا حتی در آینده برای جامعه خطر ناک باشد. بنابراین به جهت اهمیت موضوع دوره وظایف ماما در تجاوز به عنف به ماماهای عزیز شدیدا پیشنهاد میشود.

نظرت درباره محتوا چیه؟

از ۱ تا ۵ امتیاز بده

میانگین نظرات / 5. تعداد نظردهی:

مائده شرقی وب‌سایت
مدیر عامل موسسه آموزشی عصر جدید مامایی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *