چگونه در زبان ارشد و دکتری وزارت بهداشت درصد بالا بزنیم؟

language exam

نحوه مطالعه زبان ارشد وزارت بهداشت

درس زبان در آزمون ارشد و دکترای علوم پزشکی همواره چالش بزرگ داوطلبان بوده است. چه بسا دانشجویی که دروس اختصاصی را همیشه با درصد 70 به بالا پاسخ می داده اما بخاطر درس زبان پشت سد کنکور مانده است.

اگر زبان را کلید قبولی در آزمون ارشد وزارت بهداشت بدانیم، بیراه نگفته ایم. بیش از 90 درصد داوطلبان کنکور ارشد وزارت بهداشت درس زبان را سخت ترین درس کنکور می دانند. البته سطح زبان عمده این داوطلبان “مبتدی” می باشد. اگرچه باید قبول کنیم فرمت سوالات زبان ارشد علوم پزشکی کاملا منحصربفرد است و حتی اگر شما آیلتس 7-8 داشته باشید، یا سطح زبانتان پیشرفته هم باشد، برای کسب درصد بالای 50 در این کنکور با چالش مواجه خواهید شد.

گواه این ادعا قانون عجیب حداقل درصد مجاز (حدود 30%) برای زبان بود که طی سالهای نه چندان دور و بشکل آزمایشی اجرا شد و دیگر تکرار نشد، این شرط عجیب باعث شد خیلی از داوطلبان کنکور ارشد بخاطر عدم کسب حدنصاب تعیین شده، از ورود به آزمون جا بمانند. خوشبختانه این قانون هم اکنون اجرا نمی شود و دانشجو با هر سطح زبانی می تواند در کنکور شرکت کند.

1- چرا سطح زبان داوطلبان کنکور ارشد وزارت بهداشت مبتدی است؟

ضعف مهارتی نیروی انسانی، روش های خشک، کسل کننده و تکراری، عدم خلاقیت در تدریس، عدم آشنایی به ابزار و تکنولوژی روز دنیا، همه و همه از عوامل ناکارآمدی آموزش زبان در مدارس و دانشگاه ها است. به ندرت مدرس، کتاب یا سبکی پیدا می کنید که خاص و بدیع باشد و داوطلب را به سمت زبان بکشاند.

english language

2- آیا زبان جزو دروس عمومی کنکور ارشد وزارت بهداشت است؟

خیر، در کنکور ارشد وزارت بهداشت چنین تقسیم بندی نداریم و سوالات درس زبان نیز کاملا مرتبط با علوم پزشکی طراحی می شود.

3- آیا زبان رشته های مختلف باهم فرق دارد؟ یعنی زبان رشته پرستاری با مامایی متفاوت است؟

خیر، بطور کلی آزمون زبان ارشد وزارت بهداشت هر سال در 4 نوبت برگزار می شود و سوالات زبان هر نوبت مشابه می باشد. یعنی اگر در آن نوبت رشته های فیزیوتراپی، پرستاری، مامایی، ژنتیک، ایمنی شناسی پزشکی، هماتولوژی قرار داشتند، زبان تمام این رشته ها یکسان می باشد. پس در کل 4 نوع سوال طرح می شود و زبان هر نوبت، بین رشته ها مشترک است.

4- آیا زبان در آزمون ارشد و دکترای وزارت بهداشت، شامل سوالات گرامر می شود؟

خیر، زبان ارشد علوم پزشکی هیچوقت حاوی سوالات گرامری نبود و آزمون دکترای وزارت بهداشت نیز از سال 1402 این بخش گرامری را حذف کرده است.

5- آیا برای پاسخدهی به سوالات زبان نیاز به دانش گرامری داریم؟

بله، برای پاسخ دهی بهتر به سوالات درک مطلب و فهم راحت تر متون، نیاز به یکسری ساختاری گرامری دارید.

english language 1

6- ترتیب چینش سوالات آزمون ارشد وزارت بهداشت چگونه است؟

در این آزمون 40 سوال زبان خواهید داشت. 20 سوال سهم واژگان و 20 سوال سهم درک مطلب است.

7- ضریب درس زبان در آزمون ارشد وزارت بهداشت چقدر است؟

ضریب این درس از سال 99 به بعد افزایش یافت و به 3 تبدیل شد.

8- چرا زبان کلیدی ترین درس است؟ یعنی زبان از دروس اختصاصی مهم تر است؟

با درنظر گرفتن تعداد سوال (40) و ضریب زبان (3) این درس از ضریب وزنی بالا برخوردار بوده و اهمیت آن از دروس اختصاصی نیز بیشتر است.

9- منبع طراحان سوال زبان چیست؟

در سالهای نه چندان دور کتب عمومی آیلتس و تافل بهترین منبع برای طراحی سوالات این درس بوده اند. البته الانم کاملا قابل اتکا هستند. کتاب پرطرفدار 504 absolutely essential words یا ۵۰۴ واژه کاملاً ضروری، و کتاب لغات ضروری تافل یا Essential Words for the TOEFL از این دست کتب هستند.

اما اخیرا تمرکز ویژه ای روی منابع و کتب مرجع علوم پزشکی و مقالات خاص است. طوریکه برای کسب درصد بالا در این آزمون داوطلب حتما به یک کتاب آموزشی استاندارد یا دوره حرفه ای نیاز دارد.

بیشتر بخوانید: تمام دانشجویان در رشته مامایی باید پس از گذراندن تمام واحدهای درسی، کارآموزی و کسب مهارت، در آزمون بالینی جامع شرکت کرده و نمره قبولی کسب کنند. در این آزمون فاینال، از تمام مهارت‌های عمومی و حرفه‌ای این رشته از جمله زایمان، بهداشت مادر و کودک، بارداری، پره ناتال، ژنیکولوژی و نوزادان و کودکان، ارزیابی به عمل خواهد آمد. تمام دانشجویان جهت فراغت از تحصیل باید در این آزمون موفق شوند. برای آشنایی بیشتر با این امتحان، بلاگ “منابع آزمون فاینال رشته مامایی + زمان و مکان برگزاری” را مطالعه کنید.

english language 22

 

10- بزرگترین چالش برای دانشجویان متقاضی آزمون ارشد وزارت بهداشت چیست؟

نبود دوره استاندارد و خلاق که نقاط ضعف داوطلبان را شناسایی و در جعت رفع آن برنامه ریزی کند. تقریبا تمام دوره های موجود تکراری و کسل کننده بوده و هیچ ابداع و خلاقیتی در تدریس بکار نرفته است. این مشکل در کتب زبان علوم پزشکی نیز به وفور دیده می شود. اکثر کتب موجود در بازار تالیف 10-20 سال قبل بوده و مطالب سنگین و تکراری و غیر ضروری را بارها و بارها تکرار کرده و راندمان آموزشی پایینی دارند.

موسسه عصرجدید مامایی برای حل این مشکل چه راهکاری دارد؟

اول از هر چیز باید یک حقیقت را بدانیم، اینکه تیم علمی عصرجدید سبک و روش کاملا متفاوت از دیگر موسسات و اساتید را طی سالهای اخیر ارائه نموده است. سبک تدریس در عصر جدید مبتنی بر سطح افراد از مبتدی تا پیشرفته بوده و بشکل سیستماتیک نقاط ضعف داوطلبان را شناسایی و در جهت رفع آن اقدام نموده است.

بطور مثال اکثر داوطلبان ارشد علوم پزشکی از دایره واژگان محدود رنج می برند. بشکل روتین در تمام اموزشگاهها با روش کدینگ واژه به واژه سعی در تدریس حدود 5000 واژه می نمایند. اما این روش هیچ جایگاهی در سبک های تدریس موفق روز دنیا ندارد. در عصرجدید ما بشکل کاملا شیرین و روان در قالب یک داستان داوطلب را وارد دنیای جذاب یادگیری مفهومی می کنیم. در واقع داوطلب مشتاقانه جهت یادگیری بیشتر دوره را مشاهده می کند.

همچنین یکی از اشکالات و نقاط ضعف دوره های زبان علوم پزشکی، نبود پشتیبانی قوی است. داوطلب با حجم سنگینی از مطالب بدون هیچ پلن و راهنمایی مواجه می شود. طبیعتا هر دوره آموزشی نیاز به پشتیبانی فرد به فرد، روز به روز و ساعت به ساعت دارد. در عصرجدید پشتیبانهای کاملا حرفه ای داوطلبان را تا روز کنکور لیدری می کنند. هر جای مسیر اگر داوطلب مسیر را اشتباه رفته، در سریعترین زمان ممکن توسط پشتیبان راهنمایی می شود و دانشجو به هیچ وجه دچار خطا در مسیر کنکوری نخواهد شد.

دوره آموزشی جامع زبان کنکور کارشناسی ارشد علوم پزشکی

دوره عصر جدید زبان مختص کدام رشته های علوم پزشکی است؟

دوره جامع زبان تخصصی در کنکور کارشناسی ارشد مامایی - عصر جدید مامایی

همانطور که قبلتر اشاره کردیم زبان بین رشته های علوم پزشکی مشترک است و دوره عصرجدید زبان برای تمام رشته های علوم پزشکی که در آزمون کارشناسی ارشد وزارت بهداشت برگزار می شوند، تهیه شده است. از جمله:

  • پرستاری
  • مامایی
  • آموزش بهداشت
  • اپیدمیولوژی
  • آناتومی
  • اقتصاد بهداشت
  • انگل شناسی
  • خونشناسی یا هماتولوژی
  • بیوشیمی بالینی
  • تغذیه
  • ایمنی شناسی پزشکی (ایمنولوژی)
  • قارچ شناسی
  • ویروس شناسی
  • باکتری شناسی
  • ژنتیک
  • صنایع غذایی
  • بهداشت حرفه ای
  • بهداشت محیط
  • فیزیک پزشکی
  • گفتاردرمانی
  • نانوتکنولوژی و ….

دستاورد دوره های عصرجدید زبان چیست؟

با افتخار بالاترین درصدهای علوم پزشکی طی سالهای اخیر (1401 و 1402) متعلق به دانشجویان عصرجدید زبان بوده، این روند کاملا مستند در صفحه اینستاگرام عصرجدید زبان همراه با کارنامه ثبت شده است. کسب درصد 97 درس زبان، در آزمون کارشناسی ارشد وزارت بهداشت 1402 از دستاوردهای دانشجویان عصرجدید بوده است. و افتخارآفرینی همچنان ادامه دارد.

مائده شرقی وب‌سایت
مدیر عامل موسسه آموزشی عصر جدید مامایی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *