آینده شغلی و بازار کار رشته مامایی در ایران چگونه است؟

آینده شغلی و بازار کار رشته مامایی _ کنکور ارشد مامایی
()

بازار کار برای این فارغ التحصیلان بعد از دریافت مدرک کارشناسی خوب است و این افراد می توانند در مراکز درمانی خصوصی، مراکز درمانی دولتی، زایشگاه ها، بیمارستان ها مشغول به کار شوند. فارغ التحصیلان این رشته در صورت داشتن شماره نظام پزشکی می توانند مطب تاسیس کنند. دانشجویانی که دارای مدرک کارشناسی باشند می توانند در پست های مدیر و سرپرست بخش های مختلف درمانی، مراکز بهداشتی و درمانی مشغول به کار شوند.

ماماها در ارائه خدمات بهداشتی از دیرباز تاکنون نقشی بسیار حیاتی داشته اند. نقشی که در به دنیا آمدن فرزندانی سالم و پروسه بارداری به خوبی ارزش آن نمایان می شود. نیاز دائم ایران و کل دنیا به ماما باعث شده است که این رشته همچنان در حال پیشرفت باشد و بازار کار و آینده شغلی مامایی نیز همواره در حال افزایش است.

شغل ها و بازار کار رشته مامایی

شغلهای رشته مامایی برای فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی عموما در مراکز درمانی خصوصی و دولتی، زایشگاه ها و بیمارستان ها وجود دارد. همچنین فارغ التحصیلان در صورت داشتن شماره نظام پزشکی در صورت تمایلشان می‌توانند مطب خصوصی نیز دایر نمایند. دانشجویان دارای مدرک کارشناسی می‌توانند در بخش های مختلف درمانی و بهداشتی به عنوان سرپرست و مدیر نیز مشغول به کار شوند.

Midwifery field 4

اصولا بازار کار و آینده شغلی برای فارغ التحصیلان دانشگاه های برتر در رشته مامایی نسبت به بقیه دانشگاه ها کمی بهتر و بیشتر است؛ اما این شرایط به این معنی نیست که بازار کار برای ماما هایی که در بقیه دانشگاه ها فارغ التحصیل شده اند وجود نداشته باشد. در حال حاضر درصد زیادی از فارغ التحصیلان این رشته مشغول به کار هستند و با گذشت بیشتر زمان و افزایش سابقه کار آنها درآمدشان نیز رو به افزایش است.

به دلیل پایبند بودن به قوانین شرعی در حال حاضر تحصیل در این رشته برای آقایان ممنوع است و فقط خانم ها قادر به تحصیل در رشته مامایی در ایران هستند.

درآمد مامایی در ایران

به دلیل وسیع بودن بازار کار رشته مامایی هم اکنون امکان اشتغال در چندین موقعیت شغلی برای ماماها وجود دارد. اگر ماما پشتکار زیادی داشته باشد می تواند از تمامی موقعیت های شغلی بهترین استفاده را ببرد.

اگر در مراکز دولتی در رشته مامایی مشغول به کار شوید درآمد شما نیز بر اساس قانون مدیریت کشوری تعیین می گردد که طبق آن هر ماما بر اساس میزان تحصیلات، سابقه کار و ساعات و شیفت های کاری حقوق منحصر به فرد خودش را دریافت خواهد کرد. ماماهایی که در مراکز خصوصی مشغول به کار هستند میتوانند درآمد بیشتری نسبت به مراکز دولتی دریافت کنند.

با توجه به افزایش جمعیت جهان و نسبت تعداد زنان بارور به جمعیت کل، تقاضا برای خدمات مامایی رو به افزایش بوده و به همین سبب، درآمد ماماها معمولا مناسب و قابل قبول است؛ این تقاضا منجر به افزایش فرصت‌های شغلی و درآمدهای مناسب برای فارغ ­التحصیلان رشته مامایی شده است. در بلاگ “حقوق و درآمد مامایی در کشورهای مهم جهان” درآمد این رشته در ایران و چند کشور مختلف را به طور کامل بررسی کرده ایم.

Azad University tuition for midwifery 2

طرح دو ساله مامایی

برخلاف رشته های پزشکی یا دندان پزشکی و غیره، گذراندن طرح مامایی در ایران اجباری نیست. این طرح برای دانشجویان این رشته به صورت اختیاری و مازاد بر نیاز ارائه می شود. البته لازم به ذکر است که حقوق اندکی نیز در طول این دوره به ماما ها تعلق میگیرد که نسبت به کار در مراکز خصوصی یا دولتی شاید زیاد نباشد.

دانشگاه های ارائه دهنده رشته مامایی

رشته مامایی در همه ی دانشگاه های کشور ارائه نمیشود و البته لازم به ذکر است که بدون کنکور نیز پذیرش ندارند و متقاضیان فقط در حالتی که مدرکی از دانشگاهی خارجی داشته باشند قادر هستند که بدون کنکور در دانشگاه های ایران پذیرش رشته مامایی بگیرند.

در حال حاضر دانشگاه های علوم پزشکی سراسری، پردیس خودگردان و دانشگاه های آزاد ارائه دهنده رشته مامایی برای متقاضیان هستند. البته تمامی این دانشگاه ها رشته مامایی را در مقاطع بالاتر پذیرش نمی گیرند و هر دانشجو بسته به شاخه ای که قصد تحصیل در آن را دارد باید دانشگاه ارائه دهنده آن رشته را پیدا کرده و در آنجا ادامه تحصیل دهد.

برخی از دانشگاه ها همزمان با دوره تحصیل دانشجویان مامایی که 4 سال و معادل 8 ترم و 130 واحد می باشد به آنها پیشنهاد کارهای فرعی را نیز می دهند که می تواند منبع درآمدی برای داشجویان مامایی هنگام تحصیل باشد. دوره کارآموزی مامایی نیز می تواند بسیار مفید باشد و به دانشجویان این رشته در آشنایی به بازار کار و پیدا کردن سابقه کمک بسزایی کند.

Comparison of midwifery and nursing 6

لیست کامل نام دانشگاه های ارائه دهنده این رشته به همراه رتبه مورد نیاز برای قبولی رشته مامایی در بلاگ “رشته مامایی دانشگاه آزاد، رتبه‌های قبولی و لیست دانشگاه‌ها” آورده شده.

آینده شغلی و بازار کار مامایی در ایران

شاید بهترین مشاوره برای متقاضیان تحصیل در رشته مامایی این باشد که سعی کنید از قبل تحقیقات لازم را نسبت به علاقه خودتان و آینده شغلی رشته مورد نظرتان و بازار کار رشته مامایی انجام داده باشید. انجام این تحقیقات باعث می شود که شما در دوران تحصیل دل سرد نشوید و تا مقاطع بالا ادامه تحصیل داده و در نهایت به شغل و درآمد مطلوب خودتان برسید.

آینده شغلی مامایی در ایران همانند بقیه کشور ها بسیار امیدوار کننده است. هر ساله به دلیل پیشرفت های چشمگیر در عرصه پزشکی و مامایی همچنان درخواست برای شاغلان این رشته بیشتر می شود. امکان دارد که فارغ التحصیلان این رشته در اول کار درآمد مورد نظر خودشان را دریافت نکنند اما اصلا جای نگرانی نیست زیرا هرچه سابقه کار شما بیشتر باشد درآمد شما نیز افزایش خواهد یافت.

کلیه رشته های پزشکی و پیراپزشکی سختی های مربوط به خودشان را دارند و نیازمند عشق و علاقه زیادی برای ادامه تحصیل هستند. چرا که مسئول سلامت و جان یک انسان بودن وظیفه مهمی است که هر یک از شاغلان رشته های پزشکی و پیراپزشکی برعهده دارند. اما در نهایت این سختی ها آینده بسیار روشنی دارند و فارغ التحصیلان رشته مامایی با بازار کار بسیار خوب و درآمد مطلوب روبرو خواهند شد و نتیجه تلاش های خود را خواهند گرفت.

نظرت درباره محتوا چیه؟

از ۱ تا ۵ امتیاز بده

میانگین نظرات / 5. تعداد نظردهی:

مائده شرقی وب‌سایت
مدیر عامل موسسه آموزشی عصر جدید مامایی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

‫6 نظر

  • ریحانه گفت:

    عالی

  • delvin گفت:

    مقاله خیلی خوبی بود ، ممنونم ازتون

  • soma گفت:

    عاشق ماماییم😍😍

  • ریحانه گفت:

    بسیار عالی

  • شقایق فروبار گفت:

    بسیار کاربردی

  • شقایق فروبار گفت:

    بسیار کاربردی🙏