مقایسه جامع گرایش های ارشد مامایی، بهترین گرایش کدام است؟

بهترین گرایش ارشد مامایی / کدام گرایش مامایی بهتر است؟ _ کنکور ارشد مامایی

اکثر داوطلبان هنگام انتخاب رشته در مقطع کارشناسی ارشد همواره با چالش‌ها و دغدغه‌هایی روبه‌رو هستند. داوطلبان به طور معمول تمایل دارند قبل از انتخاب رشته به اطلاعات کاملی درباره آن مانند دروس امتحانی آزمون، ضرایب آن، گرایش‌ها، رشته‌های مجاز، آینده شغلی و بسیاری موارد دیگر دست پیدا کنند.

بر همین اساس در این مقاله قصد داریم اطلاعات کاملی در خصوص رشته کارشناسی ارشد مامایی ارائه دهیم تا داوطلبانی که قصد شرکت در آزمون این رشته را دارند با توجه به این اطلاعات بتوانند تصمیم‌گیری درست و هوشمندانه‌تری داشته باشند.

معرفی رشته کارشناسی ارشد مامایی

مامایی از جمله رشته‌های پرطرفدار گروه علوم پزشکی محسوب شده که دانشجویان آن در دو زمینه آموزشی و همچنین ارائه خدمات به کسب مهارت‌های لازم می‌پردازند. فارغ‌التحصیلان این رشته در آینده خواهند توانست در جهت حفظ سلامت مادران و کودکان فعالیت کنند.

midwifery

زمینه های کاری ماما

  • مشاوره قبل از ازدواج  و بعد از آن
  • آموزش‌های لازم در خصوص تنظیم خانواده
  • مراقبت‌های ضروری در دوران بارداری
  • آمادگی برای زایمان طبیعی
  • آموزش‌های لازم درباره بهداشت بلوغ به دختران
  • ارائه خدمات در خصوص مراقبت‌های بهداشتی مادران و کودکان
  • افزایش بهبود سلامت و حفظ آن به صورت فردی و عمومی
  • پایش و مراقبت سلامت و بهداشت کلیه دانش آموزان در مدارس
  • ایجاد اتاق بهداشت بر اساس دستورالعمل‌های مربوطه در مدارس
  • آموزش بهداشت
  • بهبود خدمات در مراکز بهداشتی و درمانی
  • شناسایی دانش آموزان بیمار، جداسازی و معرفی آن‌ها به مراکز درمانی و بهداشتی

بر اساس ویژگی‌ها، سختی‌ها و حساسیت‌های رشته مامایی داشتن حوصله و صبر هنگام رویارویی با بیماران، داشتن روابط اجتماعی خوب و همچنین برخورداری از توان روحی و جسمی کافی از جمله خصوصیات لازم برای دانش‌آموختگان در این رشته به شمار می‌آید.

معرفی گرایشهای ارشد مامایی

رشته مامایی از جمله رشته‌های پرطرفدار در ایران است که داوطلبان و علاقه‌مندان می‌توانند به ادامه تحصیل در این رشته حتی در مقاطع تحصیلی بالاتر از کارشناسی نیز بپردازند.

Midwifery field

دانشجویان مقطع کارشناسی رشته مامایی بدون هیچ‌گونه گرایشی این رشته را پشت ‌سر می‌گذرانند. اما در صورت تمایل به ادامه تحصیل در مقطع ارشد نیاز است تا بر اساس علاقه و استعداد خود از میان گرایش‌های مختلف کارشناسی ارشد مامایی یکی از آن‌ها را انتخاب کرده و به ادامه تحصیل در رابطه با آن بپردازند.

بیشتر بخوانید: داوطلبانی که امسال قصد شرکت در این آزمون را دارند باید نحوه ثبت نام کاردانی به کارشناسی را به دقت بررسی کرده و ثبت نام خود را از طریق سایت سنجش، انجام دهند. اولین قدم برای ثبت نام در آزمون، مراجعه به سایت سنجش به نشانی sanjesh.org است. سپس باید روی لینک مربوط به ثبت نام کنکور کاردانی به کارشناسی مامایی کلیک کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر بلاگ “زمان و نحوه ثبت نام کاردانی به کارشناسی مامایی” را مطالعه کنید.

گرایش های ارشد مامایی

  1. گرایش باروری
  2. گرایش مامایی جامعه نگر
  3. گرایش مشاوره در مامایی
  4. گرایش آموزش مامایی
  5. گرایش مامایی قانونی
  6. گرایش مدیریت مامایی

گرایش باروری

گرایش باروری از جمله رشته‌های محبوب در مقطع ارشد مامایی محسوب می‌شود. دانشجویان با تحصیل در این گرایش درباره موضوعات متعدد بهداشت باروری مانند تغذیه، امور جمعیتی، اپیدمیولوژی، حقوق و روش‌های پیشرفته در خصوص باروری و ناباروری اطلاعات لازم را کسب می‌کنند.

بر اساس این اطلاعات می‌توانند به مدیریت، برنامه‌ریزی، آموزش و تحقیق درباره بهداشت باروری بپردازند. فارغ‌التحصیلان این رشته در مراکز تحقیقاتی، آموزشی و برنامه‌ریزی جهت انجام وظیفه در خصوص بهداشت باروری فعالیت خواهند داشت. از مهم‌ترین اهداف این رشته می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

midwifery

  1. تکمیل و تامین کادر علمی مراکز تحقیقاتی، آموزشی و دانشگاه‌های کشور در خصوص رشته مامایی و همچنین بهداشت باروری
  2. تکمیل و تامین کادر متخصص و متعهد برای مدیریت، برنامه‌ریزی و ارزشیابی در خصوص بهداشت باروری
  3. انجام تحقیقات لازم برای دستیابی به جدیدترین دستاوردهای علمی و بهداشت باروری در حوزه بین‌المللی

گرایش مامایی جامعه نگر

مامایی جامعه نگر از دیگر گرایش‌های کارشناسی ارشد مامایی است که بر اساس آن نیازهای جامعه طبق جدیدترین و به‌روزترین دستاوردهای علمی دنیا هماهنگ می‌شود. نقش فارغ‌التحصیلان این رشته به عنوان ماما بیشتر در خصوص محل زندگی و همچنین محل کار مددجویان صورت گرفته و نقش اساسی در ارتقاء و بهبود سلامت زنان دارد.

مامایی جامعه نگر درباره مسائل خانوادگی و اجتماعی با زنان در ارتباط بوده و آن‌ها را در فرایند اتفاقات مهم زندگی مانند بارداری، فرایند زایمان، مراقبت از نوزاد و شیردهی حمایت می‌کند. کلیه وظایف ماما از جمله زایمان در منزل و همچنین مراقبت‌های قبل و پس از آن بر اساس  نظارت شبکه پزشکی کشور صورت می‌گیرد.

در واقع شناخت و شناسایی مشکلات کودکان و مادران و همچنین انجام اقدامات مناسب برای برطرف کردن آن‌ها از جمله اهداف کلی مامایی جامعه نگر محسوب می‌شود. وجود این گرایش در رشته مامایی باعث می‌شود تا حاملگی‌های کم‌خطر و طبیعی شناسایی شده و تخت‌های بیمارستان بی‌جهت پر نشوند.

Comparison of midwifery and nursing

بیشتر بخوانید: طی سالهای اخیر سوالات بخش بارداری و زنان بسیار مفهومی شده است به طوریکه اگر شما مطالبی را حفظ کنید و نتوانید ان را تحلیل و تفسیر کنید به راحتی در دام آن سوال تستی گیر خواهید کرد. برای اولین بار در ایران در بلاگ “چگونه برای ارشد مامایی بخوانیم” ما تلاش کردیم شیوه صحیح درس خواندن را به شما آموزش دهیم.

بر اساس نتیجه‌گیری کلی می‌توان گفت که مامایی جامعه نگر نقش موثری در بهبود وضعیت بهداشتی کودکان و زنان جامعه دارد. بنابراین جهت افزایش سطح آگاهی و علم ماماها لازم است برنامه آموزشی مدون و جامعی طراحی و انجام شود.

گرایش مشاوره در مامایی

طراحی و ارائه گرایش مشاوره مامایی به دلیل اهمیت بالای خدمات مشاوره‌ای صورت گرفته است. هدف از این گرایش تربیت و آموزش نیروی انسانی توانمند، آگاه و متعهد بوده تا در بخش راهنمایی و مشاوره در حوزه‌های مختلف مامایی مانند مشاوره باروری و فرزندآوری، نوزاد و کودک، مشاوره جنسی، مشاوره‌های مربوط به قبل از ازدواج و غیره به انجام خدمت‌رسانی بپردازند.

با نگاهی کلی به کوریکولوم (برنامه) گرایش مشاوره در مامایی در می یابیم تمرکز آموزش در این رشته بر مشاوره می باشد. دروسی مانند

  • مهارت های ارتباط 1 و 2
  • مشاوره مامایی در مشکلات خاص دوره ی باروری
  • یائسگی و مشاوره ی قبل و بعد از یائسگی
  • اصول مشاوره ی ژنتیک و بیماری های ارثی

نشان می دهند که هدف از گرایش مشاوره در مامایی آن است که فرد بعد از فارغ التحصیلی در بالین بتواند مشاوره های موثری در زمینه های مختلف زنان و مامایی داشته باشد. زمینه‌های کاری این گرایش در بازار کار در حوزه‌های مختلف عبارتند از:

midwifery

حوزه پژوهشی

  • تحقیق، مطالعه و توسعه در حوزه روش‌های مربوط به کنترل جمعیت
  • تحقیق، مطالعه و توسعه در حوزه روش‌های جدید مربوط به مراقبت‌های بارداری

حوزه آموزشی

  • دانش‌آموختگان کارشناسی ارشد مامایی در بخش آموزش خواهند توانست در دانشکده‌های پرستاری و مامایی نقش سرپرستی دانشجویان را در دوره کارآموزی برعهده داشته باشند.
  • تدوین و طراحی روش‌های موثر برای آموزش بهتر دانشجویان و همچنین انجام خلاقیت‌ها و نوآوری‌های ضروری در این زمینه

حوزه خدماتی

  • زایشگاه‌ها، بیمارستان‌ها، مراکز بهداشتی و درمانگاه‌ها
  • انجام مشاوره‌های لازم به مراکز، محققان و دیگر مراجع مرتبط
  • انجام مشاوره در خصوص روش‌های بارداری با همراهی پزشک زنان

حوزه مدیریتی

فارغ‌التحصیلان می‌توانند به عنوان مدیر و یا سرپرست قسمت‌های مختلف درمانی و همچنین سوپروایزر آموزشی در فضای بیمارستان‌ها فعالیت کنند. همچنین امکان احراز پست‌های ستادی و مدیریتی در مراکز درمانی و بهداشتی برای دانش‌آموختگان این گرایش وجود دارد.

گرایش آموزش مامایی

از دیگر گرایش‌های کارشناسی ارشد مامایی می‌توان به گرایش آموزش مامایی اشاره کرد که داوطلبان این گرایش لازم است در کنکور ارشد مامایی وزارت بهداشت ثبت‌نام و شرکت کنند.

این گرایش بیشتر به موضوع بارداری و فرایند زایمان (بخش زایشگاه و نوزادان)، بیماری‌های زنان (در درمانگاه زنان) می‌پردازد. فارغ‌التحصیلان گرایش آموزش مامایی می‌توانند در فیلدهایی همانند بهداشت و بیماری‌های زنان و زایمان در مراکز بهداشت فعالیت کرده و یا به تدریس در این حوزه بپردازند.

Midwifery field 1

بیشتر بخوانید: برای اینکه از دیگر داوطلبان عقب نمانید باید لیست منابع ارشد و سرفصل‌های مهم را بررسی کنید و برای زمان باقی مانده تا کنکور، برنامه ریزی کنید. ضرایب دروس مربوط به رشد ارشد مامایی را در نظر داشته باشید و با توجه به اهمیت دروس برنامه مطالعاتی خود را تنظیم کنید. وقت خود را به درستی تنظیم کنید تا دچار استرس نشوید و وقت زیادی برای برخی دروس غیر مهم از دست ندهید. در بلاگ “منابع آزمون ارشد مامایی” راهنمای کاملی برای شما تهیه کنیم.

گرایش مامایی قانونی

جذاب‌ترین گرایش‌های ارشد مامایی به گرایش مامایی قانونی اختصاص دارد. در این گرایش دروسی از جمله پزشکی قانونی و مامایی، تجاوز و خشونت علیه کودکان و زنان، قوانین و مقررات جرم‌شناسی و غیره ارائه می‌شود. با توجه به این امر فارغ‌التحصیلان در فضای کاری علاوه بر انجام امور مامایی، فرایند قانونی مشکلاتی که در این حوزه به وجود می‌آید را نیز بررسی کرده و بر عهده دارند.

گرایش مدیریت مامایی

گرایش مدیریت مامایی از جمله رشته‌های جدید کارشناسی ارشد مامایی است که در سال‌های اخیر شاهد راه‌اندازی آن بوده‌ایم. این رشته با توجه به لزوم شناخت و آشنایی ماما و پرستاران نسبت به اصول و مبانی مختلف مدیریت در مقطع ارشد ارائه شده است.

در حال حاضر مدیریت مامایی و پرستاری از مهم‌ترین بخش‌های درمانی بیمارستان‌ بوده که جهت برقراری ایمنی و سلامت بیماران راه‌اندازی شده است. در ادامه به برخی از وظایف مدیریت مامایی اشاره می‌کنیم.

  • برنامه‌ریزی در خصوص ارتقاء کیفیت و بهبود فعالیت‌های ارائه شده به مددجویان
  • تعیین اهداف کوتاه‌مدت و بلندمدت به منظور حفظ، تامین و ارتقاء سطح رفاه اجتماعی و سلامت مددجو بر اساس خط‌مشی‌های مشخص و ارائه پیشنهادات لازم به مقامات ذیربط
  • برنامه‌ریزی و طراحی برای تشکیل و همچنین شرکت در کمیته‌های ویژه همراه با شرح وظایف معین (پژوهشی، آموزشی، نظارت و کنترل عفونت و غیره)
  • تعیین روش‌ها و اتخاذ تصمیمات درست و بر اساس جدول زمانبندی جهت رسیدن به اهداف مشخص شده
  • اجرا و تدوین برنامه‌های آموزشی لازم به بیمار و خانواده در سطح‌های مختلف پیشگیری
  • بهره‌گیری از نیروی انسانی با توجه به توانایی کارکنان در شیفت‌های مختلف
  • مصاحبه و انتخاب داوطلبان جهت معرفی به کارگزینی
  • هدایت و رهبری کلیه واحدهای ذیربط برای تحقق اهداف بزرگ سازمانی
  • ایجاد شرایط و ارائه راهکارهای مناسب و بهینه جهت استفاده صحیح از منابع برای دستیابی به هدف‌های مورد نظر

Midwifery field 2

کوریکولوم گرایش مامایی

اما با نگاهی کلی به کوریکولوم گرایش مامایی می توان متوجه شد هدف از این رشته یادگیری فنون آموزش مامایی است. دروسی مانند: روش ها و فنون تدریس، طرح و برنامه ریزی درسی، طراحی و ارزش یابی سیستم آموزشی، بارداری و زایمان و پدیده های نوین در مامایی نشان می دهند تمرکز مطالعه در این گرایش بیشتر آموزش است.

یعنی دانشگاه قصد دارد افرادی را تربیت کند که در آینده در جایگاه آموزش خدمت رسانی کنند. بنابراین پیشنهاد کلی ما این است با توجه به اینکه شما در 2 الی 3 سال تحصیلات تکمیلی مهارت هایی در جهت ارتقا شغل آینده فرا می گیرید، پس باید متناسب با هدفتان در اینده گرایش مقطع ارشد را انتخاب کنید.

نگاه کلی

در یک نگاه کلی اگر قصد دارید در آینده در جایگاه آموزش و هیات علمی فعالیت کنید بهتر است در گرایش مامایی ادامه تحصیل دهید. اما اگر قصد دارید در آینده کلینیک و یا مطب شخصی داشته باشید و صرفا در این زمینه فعالیت کنید بهتر است مهارت مشاوره را کسب کنید تا بهتر بتوانید مددجویان خود را مدیریت کنید.

بررسی دروس گرایشهای مامایی

از موارد بسیار مهم برای متقاضیان کارشناسی ارشد مامایی اطلاع از دروس امتحانی و منابع آن برای افزایش موفقیت در آزمون است. در ادامه مقاله لیستی از دروس امتحانی تخصصی اجباری و اختیاری ارشد مامایی را برای شما عزیزان قرار می‌دهیم.

midwifery

  1. روش‌ها و فنون تدریس و تمرین تدریس
  2. روش تحقیق
  3. آمار حیاتی پیشرفته
  4. برنامه‌ریزی درسی، ارزشیابی و طراحی سیستم‌های آموزشی
  5. شناخت نوزادان بیمار جهت مراقبت‌های ویژه
  6. بارداری، فرایند زایمان و دیگر پدیده‌های نوین در رشته مامایی
  7. راهنمایی و مشاوره در مامایی و همچنین بهداشت باروری
  8. سمینار در تحقیق

هر یک از دروس معرفی شده دو واحدی بوده که در مجموع ۱۶ واحد هستند.

دروس تخصصی اختیاری در پنج گروه عبارتند از

گروه اول

  1. کارآموزی مربوط به بارداری و زایمان و همچنین پدیده‌های جدید در مامایی ۱
  2. اپیدمیولوژی خانواده و همچنین جامعه
  3. بارداری و زایمان و همچنین پدیده‌های جدید در مامایی ۲
  4. بیماری‌های مربوط به زنان و نازایی

گروه دوم

  1. بهداشت باروری یک
  2. بهداشت باروری دو
  3. بهداشت باروری سه
  4. بهداشت باروری چهار
  5. مشاوره ژنتیک و بیماری‌های ارثی
  6. بیماری‌های کودکان و همچنین مسائل مربوط به کودکان استثنایی

Midwifery field 5

گروه سوم

  1. مامایی جامعه یک
  2. مامایی جامعه دو
  3. کارآموزی مامایی جامعه
  4. کودکان استثنایی

گروه چهارم

  1. مدیریت اقتصاد بهداشت
  2. مدیریت و همچنین مبانی رفتار سازمانی
  3. بهداشت مادر و کودک و استانداردهای خدمات مامایی
  4. مدیریت خدمات مامایی یک
  5. مدیریت خدمات مامایی دو
  6. مدیریت کیفیت جامع و نقش آن در نظام بهداشت و درمان
  7. سمینار مشکلات و مسائل مدیریتی در مامایی

گروه پنجم

  1. مامایی و پزشکی قانونی یک
  2. قوانین جرم شناسی و قضایی
  3. معرفت شناسی و اخلاق مامایی
  4. خشونت علیه کودکان و زنان
  5. مامایی و پزشکی قانونی دو
  6. تکنولوژی و کاربرد آن در پزشکی قانونی

شغل آینده با توجه به گرایش

اما سوالی که در اینجا ذهن بسیاری از همکاران را درگیر می کند ان است، یعنی اگر گرایش مامایی بخوانیم نمی توانیم کلینیک داشته باشیم؟ و یا برعکس اگر گرایش مشاوره در مامایی بخوانیم اجازه نداریم در مقطع هیات علمی فعالیت کنیم؟

midwifery

 

شما اگر در مقطع ارشد گرایش مامایی را انتخاب کنید می توانید مطب یا کلینیک داشته باشید و در آن موفق ترین هم باشید زیرا ما در عصر جدید مامایی دوره های مطب داری و اختلالات جنسی برگزار می کنیم شما می توانید با شرکت در این دوره ها مهارت های مطب داری و مشاوره در زمینه ی اختلالات جنسی را کسب کنید و مطب پردرامد و موفقی داشته باشید.

و اما اگر گرایش مشاوره در مامایی را بخوانید باز هم می توانید در مقطع هیات علمی فعالیت کنید اما واقعیت ان است طی سالهای اخیر اکثر دانشگاه های علوم پزشکی برای طرح هیات علمی از گرایش مامایی استفاده کرده اند هر چند که قانونی وجود ندارد مبنی بر اینکه از گرایش مشاوره در مامایی برای طرح هیات علمی و یا استخدام هیات علمی استفاده نشود.

منابع و ضرایب آزمون ارشد گرایش های مامایی

تفاوت دیگر این دو گرایش در منابع و ضرایب آزمون کارشناسی ارشد است.

برای گرایش مشاوره در مامایی نیاز نیست درس داخلی جراحی و جنین شناسی مطالعه شود زیرا این دو درس برای این گرایش ضریب صفر دارند، اما درس روانپزشکی در مامایی که ضریب 2 دارد برای این گرایش درس مهمی است.

از طرفی برای گرایش مامایی، درس جنین شناسی و داخلی جراحی مهم هستند ولی درس روانپزشکی در مامایی ضریب صفر دارد.

دروس امتحانی (رشته مامایی) و (مشاوره در مامایی)

  1. تغذیه مادر و کودک، بهداشت و تنظیم خانواده (ضریب ۴) (ضریب ۳)
  2. جنین شناسی (ضریب ۲) (ضریب ۲)
  3. نوزادان و مراقبت‌های آن (ضریب ۲) (ضریب ۴)
  4. بیماری‌های داخلی و همچنین جراحی مامایی (ضریب ۱) (ضریب ۰)
  5. زبان عمومی (ضریب ۳) (ضریب ۳)
  6. اختلالات جنسی و روانپزشکی در مامایی (ضریب ۰) (ضریب ۲)

Midwifery courses 2

چه رشته هایی میتوانند در کنکور ارشد مامایی شرکت کنند؟

رشته‌های مجاز برای شرکت در آزمون ارشد مامایی طبق آخرین اطلاعیه سازمان سنجش پزشکی در بخش ذیل آمده است. چنانچه رشته داوطلبان در لیست مدارک مورد قبول برای شرکت در آزمون ارشد مامایی نباشد امکان ثبت‌نام و شرکت در آزمون میسر نخواهد بود.

رشته‌های مجاز و مورد پذیرش در آزمون ارشد مجموعه مامایی

  • مامایی
  • پرستار ماما

رشته‌های مجاز و مورد پذیرش در آزمون ارشد مشاوره در مامایی

  • مشاوره در مامایی

ظرفیت پذیرش ارشد مامایی در دانشگاه ها چقدر است؟

اطلاعات مربوط به ظرفیت پذیرش ارشد مامایی در دانشگاه‌ها را می‌توانید با دانلود دفترچه انتخاب رشته به‌دست آورید. این اطلاعات به داوطلبان کمک می‌کند تا برنامه‌ریزی بهتری جهت قبولی در دانشگاه داشته باشند.

ظرفیت پذیرش دانشگاه‌ها بر اساس شهر و سال آزمون متفاوت بوده و همواره با تغییراتی همراه است. در ادامه اطلاعاتی در خصوص ظرفیت پذیرش گرایش‌های کارشناسی ارشد مامایی روزانه و شهریه‌پرداز  سال ۱۴۰۱_ ۱۴۰۰ را آورده‌ایم.

ظرفیت پذیرش کارشناسی ارشد مامایی 1402 روزانه و شهریه پرداز

نام دانشگاهظرفیت پذیرش در دوره های روزانهظرفیت پذیرش در دوره های شهریه پرداز
دانشگاه تربیت مدرس31
دانشگاه علوم پزشکی اردبیل31
دانشگاه علوم پزشکی اصفهان41
دانشگاه علوم پزشکی اهواز42
دانشگاه علوم پزشکی ایران31
دانشگاه علوم پزشکی تبریز31
دانشگاه علوم پزشکی تهران52
دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان31
دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد31
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی52
دانشگاه علوم پزشکی شیراز31
دانشگاه علوم پزشکی قم31
دانشگاه علوم پزشکی کاشان52
دانشگاه علوم پزشکی کردستان31
دانشگاه علوم پزشکی گناباد31
دانشگاه علوم پزشکی گیلان31
دانشگاه علوم پزشکی لرستان31
دانشگاه علوم پزشکی مشهد31
دانشگاه علوم پزشکی یاسوج31
جمع کل6523

بر اساس جدول بالا مشاهده می‌کنید که ظرفیت پذیرش کارشناسی ارشد مامایی در دانشگاه‌های پذیرنده برابر با تعداد 88 نفر است.

ظرفیت پذیرش کارشناسی ارشد مشاوره در مامایی 1402 روزانه و شهریه پرداز

نام دانشگاهظرفیت پذیرش در دوره های روزانهظرفیت پذیرش در دوره های شهریه پرداز
دانشگاه علوم پزشکی اراک31
دانشگاه علوم پزشکی ارومیه31
دانشگاه علوم پزشکی البرز31
دانشگاه علوم پزشکی اهواز52
دانشگاه علوم پزشکی ایران42
دانشگاه علوم پزشکی بابل42
دانشگاه علوم پزشکی بوشهر31
دانشگاه علوم پزشکی تبریز31
دانشگاه علوم پزشکی زاهدان31
دانشگاه علوم پزشکی زنجان31
دانشگاه علوم پزشکی شاهرود41
دانشگاه علوم پزشکی قزوین41
دانشگاه علوم پزشکی کرمان31
دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه41
دانشگاه علوم پزشکی گلستان31
دانشگاه علوم پزشکی مازندران51
دانشگاه علوم پزشکی مشهد41
دانشگاه علوم پزشکی همدان41
دانشگاه علوم پزشکی یزد41
جمع کل6922

بر اساس جدول بالا مشاهده می‌کنید که ظرفیت پذیرش کارشناسی ارشد مامایی در دانشگاه‌های پذیرنده برابر با تعداد 91 نفر است.

برنامه ریزی برای شرکت در آزمون کارشناسی ارشد مامایی

داوطلبانی که قصد شرکت در آزمون کارشناسی ارشد مامایی را دارند، برای کسب موفقیت در این آزمون لازم است برنامه‌ریزی صحیح و دقیقی داشته باشند. در این بخش از مقاله به چند نکته بسیار مهم جهت بالا بردن درصد موفقیت در کنکور ارشد مامایی اشاره می‌کنیم.

  • همان‌طور که می‌دانید سوالات مربوط به بخش بارداری و زنان مفهومی بوده و تنها با حفظ آن امکان پاسخگویی به سوالات تستی وجود نخواهد داشت. بنابراین بهتر است یادگیری خود را بر مبنای مفهومی پایه‌گذاری کرده و صرفا به حفظ دروس نپردازید.
  • در صورت امکان در پایان هر روز ، هفته و یا ماه به مرور اصولی مطالب بپردازید. مرور مطالب به صورت مرتب باعث می‌شود تا سال‌های طولانی همچنان در حافظه بلندمدت شما باقی بمانند.
  • با توجه به اینکه در سال‌های گذشته زبان انگلیسی اهمیت بالایی در کنکورهای وزارت بهداشت داشته، سعی کنید با تقویت این درس درصد پاسخگویی به تست‌های زبان را به بالای ۸۵ درصد برسانید.
  • بهداشت از دروس بسیار مهم در آزمون ارشد مامایی محسوب می‌شود بنابراین مطالعه این درس را جدی بگیرید.
  • توجه لازم را به سیاست‌های کشوری داشته باشید. در سال‌های اخیر با توجه به سیاست کشور در خصوص افزایش جمعیت شاهد ارائه سوالات کمتری از مبحث تنظیم خانواده هستیم.
  • برخورداری از پشتیبانی مامایی نیز نقش اساسی در موفقیت شما خواهد داشت.
  • از انجام تست و آزمون‌های مکرر غافل نشوید. چراکه با قرار گرفتن در موقعیت آزمون تجربه لازم را برای آشنایی با سوالات و مدیریت زمان کسب خواهید کرد.
  • سوالات مربوط به مبحث روانپزشکی سال‌های قبل را حتما مطالعه کنید چرا که اکثر سوالات این مبحث در آزمون‌های بعدی نیز تکرار گردیده است.
  • در پایان مطالعه و درس خواندن خود همواره جمع‌بندی داشته باشید. این امر در تثبیت موارد مطالعه شده کمک بسیاری به شما خواهد کرد.

بازار کار کارشناسی ارشد مامایی چگونه است؟

از مسائل بسیار مهم داوطلبان قبل از اینکه به انتخاب رشته بپردازند، بررسی چگونگی بازار کار و آینده شغلی رشته مورد نظر است. مامایی با توجه به اینکه از مشاغل بدون جایگزین محسوب می‌شود از بازار کار بسیار مناسبی برخوردار است.

بانوان جهت گذراندن دوران بارداری خود به سلامت و همچنین وضع حمل آسان در کنار پزشک زنان نیاز به یک ماما نیز دارند. بر همین اساس داوطلبانی که وارد این رشته شده‌اند در صورت احراز شایستگی‌های لازم و داشتن تلاش می‌توانند جذب فضاهایی مانند درمانگاه‌ها، مراکز بهداشتی، بیمارستان‌ها، زایشگاه‌ها، مدارس و غیره شوند.

Midwifery

از نظر حقوق و درآمد نیز رشته ارشد مامایی جزو رشته‌های پردرآمد محسوب می‌شود. البته میزان درآمد رشته مامایی با توجه به عواملی از جمله سطح تحصیلات محیط کاری، تایم کاری، سابقه کاری و غیره متغیر خواهد بود.

حقوق افرادی که در ارگان‌های دولتی استخدام می‌شوند بر اساس قانون مدیریت کشوری بوده و حقوق افراد شاغل در بخش‌های خصوصی نیز بر اساس توافق با کارفرما محاسبه می‌شود. اما فارغ‌التحصیلان ارشد مامایی می‌توانند همواره با پشتکار و افزایش تحصیلات به ارتقاء جایگاه شغلی خود پرداخته و متعاقباً از حقوق و مزایای بیشتری نیز برخوردار شوند.

انتخاب گرایش قدمی مهم برای کنکور ارشد مامایی!

توصیه می کنیم سعی کنید قبل از شروع مطالعه و آمادگی برای کنکور ارشد ابتدا هدف و گرایش خود را انتخاب کنید تا در این مسیر در زمان صرفه جویی کرده و با تمرکز بیشتر روی هدف به موفقیت برسید. توجه به علایق و تمرکز بر توانمندی های ذاتی راه را برای شما هموار تر می کند.

برای آنکه در گرایشی موفق ترین خود باشید لازم است ابتدا با علایق، روحیات و اهداف خود آشنا شوید. خودشناسی شما را به هدفتان نزدیک تر می کند.

Important tips for participating in the

مشاوره رایگان در انتخاب گرایش ارشد مامایی

ما در عصر جدید مامایی آماده ایم تا با مشاوره رایگان شما را در این مسیر یاری دهیم. انتخاب درست گرایش مقطع ارشد می تواند سرنوشت شغلی شما را تحت تاثیر قرار دهد.

این تصمیم مهم ارزش ان را دارد که به درستی هدف خود را انتخاب کنید و با تمام وجود برای رسیدن به ان تلاش کنید. هر دو گرایش می تواند در جایگاه خود موثر و درامدزایی مناسبی داشته باشد به شرطی که به علاقه و هدف شما نزدیک باشد.

مشاورین ما در عصر جدید مامایی قبل از شروع دوره ی امادگی برای کنکور ارشد سعی دارند ابتدا با مشاوره درست و بیان جوانب مختلف گرایش ها با توجه به زندگی شخصی افراد به شما کمک کنند تا با انتخاب درست گرایش به هدفتان نزدیک تر شوید.

مائده شرقی وب‌سایت
مدیر عامل موسسه آموزشی عصر جدید مامایی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

‫17 نظر

  • مهرنوش پهلوان گفت:

    مطالب بسیار خوب و دسته بندی شده و کاربردی بودند.

  • پريسا نارويي گفت:

    سلام وقت بخير
    عذر ميخوام ضريب درس بارداري و زايمان و بيماري هاي زنان رو نزديد
    و اينكه چطور درخواست مشاوره رو ثبت كنيم

  • F گفت:

    بسیار عالی و کامل بود🙏🏻🌷
    فقط اینکه کاش یک آزمون خود شناسی هم داشتین تا برای انتخاب گرایش مناسب راهنمایی کنه❤️

    • amin گفت:

      باتشکر از وقتی که گذاشتید. ایجاد آزمون در دست کار قرار داره و تا آماده شدن آزمون برای دریافت مشاوره می‌توانید از طریق راه های ارتباطی با کارشناسان عصر جدید مامایی تماس بگیرید.

  • فرزانه رونقی گفت:

    چقدر عالی و مختصر و مفید اطلاعات لازم رو دریافت کردم ممنون

  • شیوا صلواتی گفت:

    مقاله ها بسیار به روز و عالی بودن متشکر از تیم قوی عصر جدید مامایی

    • amin گفت:

      شما عزیزان می‌تونید مطالب پیشنهادیتون رو هم برای تیم عصر جدید مامایی ارسال کنید که مقالات جدید برای شما بر طبق خواستتون تولید بشه.

  • Farnoush گفت:

    سلام خداقوت بسیار عالی ممنونم بابت توضیحاتتون 😍😍💗💗❤️❤️

  • ATEFEH گفت:

    عالی

  • ندا گفت:

    بسیار مفید بود ممنونم🙏🙏

  • صبا گفت:

    ضرایب نیاز به آپدیت شدن دارن!
    در مشاوره، به داخلی ضریب ۱ اختصاص داده شده.

  • امروز روز شانسته!!!

    پنجمین حرف رمز بازی : A

    مرسی که عضوی از تیم عصر جدیدی ، ما به داشتن تو بین خودمون افتخار میکنیم.