دلایل اختلال ارگاسم یا آنورگاسمی در زنان + روش درمان

مشکل ارگاسم یا آنورگاسمی در زنان _ کنکور ارشد مامایی
()

آنورگاسمی یا مشکل ارگاسم در زنان به این معنی است که زن در هنگام خود ارضایی یا رابطه جنسی به ارگاسم نرسد. در گذشته و قبل از آشنایی بیشتر با این مورد نام های دیگری همانند سرد مزاجی نیز برای آن در نظر گرفته می شد؛ اما اکنون با آشنایی بیشتر با آنورگاسمی می توان گفت در صورتی که ادامه دار باشد می توان آن را یک اختلال جنسی نامید.

این اختلال در طولانی مدت می تواند باعث بروز افسردگی شود و یا در شرایطی حتی باعث می شود که فرد به دروغ تظاهر به رسیدن به ارگاسم کند که همین امر باعث می شود که ضربه زیادی به خود فرد وارد شود. در صورت بروز مشکل ارگاسم یا آنورگاسمی بهتر است که در اسرع وقت حتما به یک ماما آموزش دیده در این زمینه مراجعه شود.

میزان شیوع آنورگاسمی یا مشکل ارگاسم در زنان

تقریبا 10 درصد از زنان هستند که در طول عمرشان ارگاسم را تجربه نمی کنند. اما لازم به ذکر است که این مورد نسبت به فرهنگ، سن، مدت و شدت علائم در زنان می تواند متفاوت باشد. در حالت کلی می توان گفت که میزان شیوع مشکل ارگاسم یا آنورگاسمی در زنان از 10 الی 42 درصد می تواند متغیر باشد.

بیشتر بخوانید: ارگاسم یا ارضا جنسی رسیدن به احساس لذت جنسی شدید در طول فعالیت جنسی است که با رسیدن به آن قلب سریع تر می زند و تنفس نیز سنگین تر و سریع تر می شود. ارگاسم حس رهایی و اوج لذت جنسی می باشد که نوع آن در زنان و مردان متفاوت است. ادامه این مطلب را میتوانید در بلاگ “ارگاسم یا ارضا جنسی در زنان و مردان چگونه است؟” مطالعه کنید.

انواع آنورگاسمی در زنان

  1. آنورگاسمی اولیه: آنورگاسمی اولیه به شرایطی گفته می شود که فرد هرگز ارگاسم را تجربه نکرده باشد.
  2. آنورگاسمی ثانویه: به شرایطی که فردی قبلا ارگاسم را تجربه کرده باشد اما اکنون برای رسیدن به ارگاسم مشکل داشته باشد و دچار اختلالات شود.
  3. آنورگاسمی موقعیتی: آنورگاسمی موقعیتی را می توان شایع ترین نوع اختلال ارگاسم دانست. اگر فرد فقط تحت شرایط و موقعیت خاصی به ارگاسم برسد به این مورد آنورگاسمی موقعیتی گفته می شود. خود ارضایی نیز می تواند یکی از این موقعیت ها باشد.
  4. آنورگاسمی فراگیر: به ناتوانی در رسیدن به ارگاسم تحت هر شرایط خاصی حتی با وجود برانگیختگی و تحریک کافی، آنورگاسمی فراگیر گفته می شود.

علائم اصلی اختلال ارگاسمی زنان

در حالت کلی DSM5 علائمی کلی برای این اختلال مطرح کرده است که در ادامه به آنها می پردازیم :

  1. تاخیر محسوس، کاهش دفعات یا کلا نبود ارگاسم
  2. کاهش محسوس شدن در احساسات، در هنگام اوج لذت

لازم به ذکر است که یکی از این دو علائم باید حداقل شش ماه و در دست کم 75 درصد از موقعیت های جنسی روی بدهد.

دلایل اختلال ارگاسمی زنان

  • یکی از اصلی ترین دلایل آنورگاسمی در زنان می تواند احساس خجالت باشد. شرمندگی در زنان در مواقع زیادی می تواند باعث آنورگاسمی شود ولی این مورد به راحتی قابل رفع است.
  • شاید این مورد در تمام زنان مشابه نباشد اما بالا رفتن سن نیز در برخی از زنان می تواند باعث بروز اختلال ارگاسم در زنان شود.
  • یکی دیگر از دلایل اختلال ارگاسمی زنان نداشتن عزت نفس کافی است که اغلب می تواند با احساس خجالت اشتباه گرفته شود. برای اطلاعات بیشتر در این مورد دوره اختلال بی میلی جنسی زنان را در وبسایت عصر جدید مامایی مشاهده نمایید.
  • ترس از حاملگی نیز باعث بروز اختلال ارگاسم در زنان می شود. اما امروزه با وجود راههای مختلف پیشگیری از حاملگی این مورد به مقدار قابل توجهی کاهش یافته است.
  • مصرف مواد مخدر و الکل می تواند ضرر های بیشماری را به بدن وارد کند. یکی از اصلی ترین مواردی که با مصرف الکل و مواد مخدر به وجود می آید اختلال ارگاسم است. برای جلوگیری از بروز آنورگاسمی بهتر است که کلا مصرف الکل و مواد مخدر به صفر برسد.
  • داشتن سابقه سو استفاده و آزار جنسی یکی دیگر از دلایل اختلال ارگاسمی زنان است که می تواند حتی در سنین بالا نیز باعث بروز این اختلال شود. در این شرایط بهتر است که حتما با مشاور مربوطه در مورد این موضوع بحث شود و در جهت رفع آن قدم برداشته شود.
  • برخی از زنان اضطراب عملکرد در رابطه جنسی را دارند. به صورتی که به این فکر می کنند که شاید عملکردشان به اندازه کافی خوب نیست. همین امر در شرایط زیادی باعث بروز آنورگاسمی می شود. داشتن رابطه جنسی سالم همراه با احساسات می تواند تا حد زیادی این مورد را کاهش دهد.
  • داشتن اختلالاتی همچون افسردگی یا اضطراب می تواند دلیل وجود بسیاری از بیماری ها و اختلالات دیگر باشد که آنورگاسمی نیز یکی از آنهاست. در صورت داشتن افسردگی یا اضطراب بهتر است سریعا جهت درمان آن اقدام شود تا از پیشروی بیشتر جلوگیری شود.
  • بیماری هایی مانند آسیب نخاعی، دیابت یا مولتیپل اسکلروزیس MS نیز می توانند در برخی از زنان باعث بروز آنورگاسمی شود. البته باید اشاره کرد که برخی از بیماری های دیگر نیز هستند که باعث بروز اختلال جنسی یا آنورگاسمی می شوند که بهتر است در صورت بروز با پزشک مربوطه در جریان گذاشته شود.
  • جراحی هایی همچون هیسترکتومی یا برداشت رحم نیز از دیگر دلایل اختلال ارگاسم یا آنورگاسمی در زنان است.
  • عدم تعادل هورمونی: تغییرات در سطوح استروژن، پروژسترون یا تستوسترون که اغلب در دوران یائسگی رخ می‌ دهد، می ‌تواند بر عملکرد جنسی تأثیر بگذارد.
  • بیماری‌ های مزمن: بیماری‌ هایی مانند دیابت، مولتیپل اسکلروزیس و بیماری‌ های قلبی-عروقی می ‌توانند عملکرد عصبی و جریان خون را مختل کنند و بر ارگاسم تأثیر بگذارند.
  • داروها : برخی داروها، از جمله ضد افسردگی ‌ها (SSRIs)، فشار خون و ضد روان‌ پریشی ‌ها، می ‌توانند پاسخ جنسی را مختل کنند.
  • اختلالات کف لگن: ضعف یا اختلال در عضلات کف لگن می ‌تواند لذت جنسی و ارگاسم را مختل کند.

بیشتر بخوانید: ناباروری، چالشی است که بسیاری از زوج‌ ها با آن مواجه می‌ شوند. این مشکل می ‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد و در زنان و مردان بروز کند. خوشبختانه با پیشرفت علم پزشکی، روش‌ های درمان ناباروری بسیار متنوع ‌تر و موثر تر شده ‌اند. در بلاگ “روش های درمان ناباروری در ایران + راهنمای کامل درمان با IUI” به بررسی کامل این موضوع پرداخته ایم.

تشخیص مشکل ارگاسم یا آنورگاسمی در زنان

مراجعه به درمانگر جنسی بهترین راه تشخیص اختلال ارگاسم است. اما درمانگر مربوطه از چه طریقی این اختلال را تشخیص می دهد؟ درمانگر ابتدا معاینات بدنی انجام می دهد و همچنین سوابق پزشکی فرد را نیز مورد بررسی قرار می دهد. البته مراجعه به همراه همسر یا شریک جنسی نیز می تواند بسیار بهتر باشد زیرا امکان دارد که درمانگر با ایشان نیز درباره این موضوع صحبت کند و سوالاتی را از شریک جنسی بپرسد.

همچنین یک ماما می تواند با معاینه زنان متوجه شود که آیا علت و مشکلی فیزیکی در واژن زنان برای عدم ارضا و رسیدن به ارگاسم وجود دارد یا خیر.

درمان آنورگاسمی یا اختلال ارگاسم در زنان

درمان مؤثر آنورگاسمی اغلب نیاز به رویکردی چند رشته‌ ای دارد که هم عوامل فیزیکی و هم روانی را مد نظر قرار می ‌دهد. برخی درمان ‌های رایج عبارتند از:

یکی از اصلی ترین راه های درمان آنورگاسمی که درمانگر روابط جنسی آن را اعمال می کند آموزش مهارت های جنسی و همچنین تمرینات رفتاری، برای متعادل سازی چرخه پاسخ جنسی افراد است. البته لازم به ذکر است که درمان دارویی نیز برای رفع اختلال ارگاسمی زنان یا آنورگاسمی وجود دارد.

تستوسترون درمانی

یکی از اصلی ترین راههای درمانی برای درمان آنورگاسمی است. تستوسترون که نقش مهمی در عملکرد جنسی زنان ایفا می کند در صورت افزایش می تواند تا حد زیادی میل جنسی زنان را زیاد کند و همچنین تاثیر بسزایی در درمان اختلال ارگاسم در زنان دارد.

استروژن درمانی

استروژن درمانی نیز یکی دیگر از راه های درمان آنورگاسمی یا اختلال ارگاسم در زنان است که این مورد برای زنانی که با افزایش سن دچار یائسگی شده اند تجویز می شود. استروژن درمانی می تواند از طریق کرم، قرص، ژل و یا شیاف باشد که با استفاده از آنها عملکرد جنسی فرد تا حد زیادی بهبود داده می شود.

مداخلات پزشکی

  • هورمون درمانی: برای زنانی که دچار عدم تعادل هورمونی هستند، هورمون ‌درمانی جایگزین (HRT) می ‌تواند به بازسازی عملکرد جنسی کمک کند.
  • تنظیم دارو: تغییر یا تنظیم داروهایی که ممکن است عملکرد جنسی را مختل کنند می ‌تواند مفید باشد.
  • درمان کف لگن: تمرینات فیزیوتراپی برای تقویت عضلات کف لگن می‌ تواند عملکرد جنسی را بهبود بخشد.

درمان‌ های روانی

  • رفتار درمانی شناختی (CBT): CBT می‌ تواند به رفع الگوهای فکری منفی و اضطراب مرتبط با عملکرد جنسی کمک کند.
  • درمان جنسی: کار با یک درمان گر جنسی معتبر می ‌تواند به رفع موانع عاطفی و روانی بر سر راه ارگاسم کمک کند.
  • تکنیک‌ های تمرکز و آرامش: تمریناتی مانند مراقبه ذهن ‌آگاهی می‌ تواند استرس را کاهش داده و تمرکز جنسی را بهبود بخشد.

مداخلات ارتباطی

  • درمان زوجین: جلسات درمانی با حضور هر دو شریک می ‌تواند ارتباط، صمیمیت عاطفی و رضایت جنسی را بهبود بخشد.
  • آموزش و ارتباط: آموزش هر دو شریک درباره آناتومی و عملکرد جنسی، و همچنین تشویق به برقراری ارتباط باز درباره نیازها و ترجیحات جنسی، می ‌تواند تجربه‌ های جنسی را بهبود بخشد.

بیشتر بخوانید: تغذیه ایده آل و مناسب در دوران بارداری در سلامتی مادر و جنین نقش به سزایی دارد. جفت و جنین و رشد و نمو آن در گرو دریافت کامل ریزمغذی ها و درشت مغذی های مورد نیاز در دوران باروری و حتی قبل از آن است. طبق یک کلیشه قدیمی گفته میشود که “جنین بهترین انگل است (fetus is the perfect parasite)” بر این موضوع دلالت دارد که جنین تمام نیازهای خود را از میزبان برآورده می کند. برای بارداری سریع حتما بلاگ “نکات اصلاح سبک زندگی برای بارداری سریع” را مطالعه کنید.

پیامدهای آنورگاسمی در زنان

اختلال ارگاسم یا آنورگاسمی زنان چه پیامدهایی دارد؟ آنورگاسمی می ‌تواند پیامد های قابل توجهی بر رفاه و روابط زنان داشته باشد:
  • استرس عاطفی: ناتوانی مداوم در رسیدن به ارگاسم می ‌تواند به احساس ناامیدی، ناکارآمدی و کم ‌ارزشی منجر شود.
  • تنش در رابطه: نارضایتی جنسی می‌ تواند باعث تنش و درگیری در روابط صمیمانه شود و به کاهش رضایت و صمیمیت در رابطه منجر شود.
  • کاهش میل جنسی: با گذر زمان، انتظار عدم رسیدن به ارگاسم می ‌تواند میل و علاقه کلی به فعالیت‌ های جنسی را کاهش دهد.
  • مشکلات روانی: نارضایتی جنسی مزمن می ‌تواند به توسعه یا تشدید مشکلات روانی مانند افسردگی و اضطراب منجر شود.
آنورگاسمی در زنان یک وضعیت پیچیده است که دارای علل فیزیکی، روانی و ارتباطی متنوعی است. تأثیر آن بر رفاه عاطفی و روابط صمیمانه می‌ تواند عمیق باشد، بنابراین پرداختن به این موضوع به‌ طور جامع ضروری است. با استفاده از ترکیبی از مداخلات پزشکی، روانی و ارتباطی، بسیاری از زنان می‌ توانند آنورگاسمی را پشت سر گذاشته و به زندگی جنسی رضایت ‌بخش و کامل دست یابند.

نظرت درباره محتوا چیه؟

از ۱ تا ۵ امتیاز بده

میانگین نظرات / 5. تعداد نظردهی:

مائده شرقی وب‌سایت
مدیر عامل موسسه آموزشی عصر جدید مامایی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *