مشکل ارگاسم یا آنورگاسمی در زنان

مشکل ارگاسم یا آنورگاسمی در زنان _ کنکور ارشد مامایی
()

مشکل ارگاسم در زنان یا آنورگاسمی در زنان

آنورگاسمی یا مشکل ارگاسم در زنان به این معنی است که زن در هنگام خودارضایی یا رابطه جنسی به ارگاسم نرسد. در گذشته و قبل از آشنایی بیشتر با این مورد نام های دیگری همانند سرد مزاجی نیز برای آن در نظر گرفته می شد. اما اکنون با آشنایی بیشتر با آنورگاسمی می توان گفت در صورتی که ادامه دار باشد می توان آن را یک اختلال جنسی نامید.

این اختلال در طولانی مدت می تواند باعث بروز افسردگی شود و یا در شرایطی حتی باعث می شود که فرد به دروغ تظاهر به رسیدن به ارگاسم کند که همین امر باعث می شود که ضربه زیادی به خود فرد وارد شود. در صورت بروز مشکل ارگاسم یا آنورگاسمی بهتر است که در اسرع وقت حتما به یک ماما آموزش دیده در این زمینه مراجعه شود.

 

بیشتر بخوانید : آموزش مطلب داری مامایی

 

میزان شیوع آنورگاسمی یا مشکل ارگاسم در زنان

تقریبا 10 درصد از زنان هستند که در طول عمرشان ارگاسم را تجربه نمی کنند. اما لازم به ذکر است که این مورد نسبت به فرهنگ، سن، مدت و شدت علائم در زنان می تواند متفاوت باشد. در حالت کلی می توان گفت که میزان شیوع مشکل ارگاسم یا آنورگاسمی در زنان از 10 الی 42 درصد می تواند متغیر باشد.

انواع آنورگاسمی در زنان

آنورگاسمی اولیه : آنورگاسمی اولیه به شرایطی گفته می شود که فرد هرگز ارگاسم را تجربه نکرده باشد.

آنورگاسمی ثانویه : به شرایطی که فردی قبلا ارگاسم را تجربه کرده باشد اما اکنون برای رسیدن به ارگاسم مشکل داشته باشد و دچار اختلالات شود.

آنورگاسمی موقعیتی : آنورگاسمی موقعیتی را می توان شایع ترین نوع اختلال ارگاسم دانست. اگر فرد فقط تحت شرایط و موقعیت خاصی به ارگاسم برسد به این مورد آنورگاسمی موقعیتی گفته می شود. خود ارضایی نیز می تواند یکی از این موقعیت ها باشد.

آنورگاسمی فراگیر : به ناتوانی در رسیدن به ارگاسم تحت هر شرایط خاصی حتی با وجود برانگیختگی و تحریک کافی، آنورگاسمی فراگیر گفته می شود.

علائم اصلی اختلال ارگاسمی زنان

در حالت کلی DSM5 علائمی کلی برای این اختلال مطرح کرده است که در ادامه به آنها می پردازیم :

  1. تاخیر محسوس، کاهش دفعات یا کلا نبود ارگاسم
  2. کاهش محسوس شدن در احساسات، در هنگام اوج لذت

لازم به ذکر است که یکی از این دو علائم باید حداقل شش ماه و در دست کم 75 درصد از موقعیت های جنسی روی بدهد.

دلایل اختلال ارگاسمی زنان

  • یکی از اصلی ترین دلایل آنورگاسمی در زنان می تواند احساس خجالت باشد. شرمندگی در زنان در مواقع زیادی می تواند باعث آنورگاسمی شود ولی این مورد به راحتی قابل رفع است.
  • شاید این مورد در تمام زنان مشابه نباشد اما بالا رفتن سن نیز در برخی از زنان می تواند باعث بروز اختلال ارگاسم در زنان شود.
  • یکی دیگر از دلایل اختلال ارگاسمی زنان نداشتن عزت نفس کافی است که اغلب می تواند با احساس خجالت اشتباه گرفته شود. برای اطلاعات بیشتر در این مورد دوره اختلال بی میلی جنسی زنان را در وبسایت عصر جدید مامایی مشاهده نمایید.
  • ترس از حاملگی نیز باعث بروز اختلال ارگاسم در زنان می شود. اما امروزه با وجود راههای مختلف پیشگیری از حاملگی این مورد به مقدار قابل توجهی کاهش یافته است.
  • مصرف مواد مخدر و الکل می تواند ضرر های بیشماری را به بدن وارد کند. یکی از اصلی ترین مواردی که با مصرف الکل و مواد مخدر به وجود می آید اختلال ارگاسم است. برای جلوگیری از بروز آنورگاسمی بهتر است که کلا مصرف الکل و مواد مخدر به صفر برسد.
  • داشتن سابقه سو استفاده و آزار جنسی یکی دیگر از دلایل اختلال ارگاسمی زنان است که می تواند حتی در سنین بالا نیز باعث بروز این اختلال شود. در این شرایط بهتر است که حتما با مشاور مربوطه در مورد این موضوع بحث شود و در جهت رفع آن قدم برداشته شود.
  • برخی از زنان اضطراب عملکرد در رابطه جنسی را دارند. به صورتی که به این فکر می کنند که شاید عملکردشان به اندازه کافی خوب نیست. همین امر در شرایط زیادی باعث بروز آنورگاسمی می شود. داشتن رابطه جنسی سالم همراه با احساسات می تواند تا حد زیادی این مورد را کاهش دهد.
  • داشتن اختلالاتی همچون افسردگی یا اضطراب می تواند دلیل وجود بسیاری از بیماری ها و اختلالات دیگر باشد که آنورگاسمی نیز یکی از آنهاست. در صورت داشتن افسردگی یا اضطراب بهتر است سریعا جهت درمان آن اقدام شود تا از پیشروی بیشتر جلوگیری شود.
  • بیماری هایی مانند آسیب نخاعی، دیابت یا مولتیپل اسکلروزیس MS نیز می توانند در برخی از زنان باعث بروز آنورگاسمی شود. البته باید اشاره کرد که برخی از بیماری های دیگر نیز هستند که باعث بروز اختلال جنسی یا آنورگاسمی می شوند که بهتر است در صورت بروز با پزشک مربوطه در جریان گذاشته شود.
  • جراحی هایی همچون هیسترکتومی یا برداشت رحم نیز از دیگر دلایل اختلال ارگاسم یا آنورگاسمی در زنان است.

 

بیشتر بخوانید : درمان ناباروری

 

تشخیص مشکل ارگاسم یا آنورگاسمی در زنان

مراجعه به درمانگر جنسی بهترین راه تشخیص اختلال ارگاسم است. اما درمانگر مربوطه از چه طریقی این اختلال را تشخیص می دهد؟ درمانگر ابتدا معاینات بدنی انجام می دهد و همچنین سوابق پزشکی فرد را نیز مورد بررسی قرار می دهد. البته مراجعه به همراه همسر یا شریک جنسی نیز می تواند بسیار بهتر باشد زیرا امکان دارد که درمانگر با ایشان نیز درباره این موضوع صحبت کند و سوالاتی را از شریک جنسی بپرسد.

همچنین یک ماما می تواند با معاینه زنان متوجه شود که آیا علت و مشکلی فیزیکی در واژن زنان برای عدم ارضا و رسیدن به ارگاسم وجود دارد یا خیر.

درمان آنورگاسمی یا اختلال ارگاسم در زنان

یکی از اصلی ترین راههای درمان آنورگاسمی که درمانگر روابط جنسی آن را اعمال می کند آموزش مهارت های جنسی و همچنین تمرینات رفتاری، برای متعادل سازی چرخه پاسخ جنسی افراد است.

البته لازم به ذکر است که درمان دارویی نیز برای رفع اختلال ارگاسمی زنان یا آنورگاسمی وجود دارد. تستوسترون درمانی یکی از اصلی ترین راههای درمانی برای درمان آنورگاسمی است. تستوسترون که نقش مهمی در عملکرد جنسی زنان ایفا می کند در صورت افزایش می تواند تا حد زیادی میل جنسی زنان را زیاد کند و همچنین تاثیر بسزایی در درمان اختلال ارگاسم در زنان دارد.

استروژن درمانی نیز یکی دیگر از راههای درمان آنورگاسمی یا اختلال ارگاسم در زنان است که این مورد برای زنانی که با افزایش سن دچار یائسگی شده اند تجویز می شود. استروژن درمانی می تواند از طریق کرم، قرص، ژل و یا شیاف باشد که با استفاده از آنها عملکرد جنسی فرد تا حد زیادی بهبود داده می شود.

ارتباط با ما

شما می توانید جهت هرگونه سوال و مشاوره  از طریق راه های ارتباطی با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

نظرت درباره محتوا چیه؟

از ۱ تا ۵ امتیاز بده

میانگین نظرات / 5. تعداد نظردهی:

مائده شرقی وب‌سایت
مدیر عامل موسسه آموزشی عصر جدید مامایی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *