مامایی یا علوم آزمایشگاهی

مامایی یا علوم ازمایشگاهی _ کنکور ارشد مامایی
()

مامایی یا علوم آزمایشگاهی

هدف بررسی همه جانبه دو رشته مامایی و علوم آزمایشگاهی می باشد تا شما در نهایت بتوانید با اطلاعات کافی وارد رشته مامایی یا علوم آزمایشگاهی شوید.

علوم آزمایشگاهی

این رشته جزو پرطرفدارترین رشته های گروه علوم تجربی است، جزو شاخه های علوم پزشکی می باشد، این رشته بیشتر با آنالیزهای آزمایشگاهی و مایعات بافت های بدن در ارتباط است.

 

دروس دانشگاهی علوم آزمایشگاهی

دانشجویان این رشته ۱۳۰ واحد را تا زمان فارغ التحصیلی می گذرانند و حدود ۱۶ واحد آن کارآموزی می باشد. دروس این رشته تقریبا شبیه دروس گروه پزشکی می باشد، درس هایی مثل بیوشیمی پزشکی، اصول ایمنی و حفاظت در آزمایشگاه، میکروب شناسی و ….

 

توانایی های لازم

کسانی که قصد ادامه تحصیل در رشته ی علوم آزمایشگاهی را دارند باید افرادی صبور باشند و علاقه مند به کار با لوازم و دستگاه های آزمایشگاهی، نداشتن حساسیت به محیط آزمایشگاه و انعطاف بالایی برای روبه رو شدن با آزمایشات ناشناخته داشته باشند.

واحد های کارشناسی علوم آزمایشگاهی

دروس عمومی ۲۲ واحد

دروس پایه ۳۱ واحد

دروس اختصاصی ۶۱ واحد

کارآموزی در عرصه ۱۶ واحد

جمع واحد ۱۳۰ واحد

ادامه تحصیل

ادامه تحصیل در مقطع کاشناسی رشته علوم آزمایشگاهی حدود ۴ سال طول می کشد و دوره ی کارشناسی ارشد این رشته می توان در رشته های خون شناسی، شیمی بالینی، انگل شناسی، میکروب شناسی، ویروس شناسی، قارچ شناسی، ژنتیک انسانی، فیزیولوژی، فیزیک پزشکی و ایمونولوژی شناسی ادامه تحصیل داد. همچنین در مقطع دکتری امکان ادامه تحصیل در این رشته وجود دارد و افرادی که در مقطع دکتری فارغ التحصیل می شوند امکان راه اندازی آزمایشگاه در گرایش های مربوط به خودشان را دارند.

 

فارغ التحصیل رشته علوم آزمایشگاهی در چه کارها و صنایعی می‌تواند شاغل شود؟

متخصصان آزمایشگاه‌های پزشکی در مراکز پزشکی مانند کلینیک ارتش یا آزمایشگاه‌های بیمارستان کار می‌کنند. آن‌ها برای کار با نمونه‌های عفونی و همچنین موادی که سوزآور هستند یا بخار تولید می‌کنند آموزش دیده اند. بنابراین، آن‌ها باید از روش‌های مناسب برای کنترل عفونت و استریل کردن تجهیزات برای کاهش خطر آلودگی پیروی کنند. متخصصان آزمایشگاه‌های پزشکی برای محافظت از ماسک، دستکش و عینک استفاده می‌کنند. علاوه بر این، پرسنل آزمایشگاه‌های پزشکی ممکن است نیاز به ایستادن برای مدت طولانی و همچنین بلند کردن یا جابجایی بیماران برای جمع‌آوری نمونه برای آزمایش داشته باشند.

 

اکثر متخصصان آزمایشگاه‌های پزشکی به طور تمام وقت در مراکزی که شبانه‌روز کار می‌کنند، مانند بیمارستان‌ها و برخی آزمایشگاه‌های مستقل کار می‌کنند. پرسنل ممکن است در ساعات عصر، آخر هفته یا شب کار کنند. از جمله فعالیت‌هایی که دانشجویان علوم آزمایشگاهی پس از پایان تحصیلات خود (با توجه به مقطع فارغ‌التحصیلی) می‌توانند انجام دهند می‌توان موارد زیر را برشمرد:

  • کار به عنوان تکنسین در آزمایشگاه‌های تشخیص طبی دولتی یا خصوصی
  • کارشناس آزمایشگاه
  • تدریس در دانشگاه

دریافت مجوز تأسیس آزمایشگاه: این کار شرایط خاص خود را دارد و فقط برای افرادی که حداقل در دو مقطع علوم آزمایشگاهی تحصیل کرده باشند امکان‌پذیر است.

تحقیقات پزشکی، پزشکی قانونی، آموزش، بهداشت جامعه و صنعت نیز از دیگر زمینه‌های کاری برای فارغ‌التحصیلان رشته علوم آزمایشگاهی هستند.

مدت تحصیل و دوره تحصیل رشته علوم آزمایشگاهی

مدت تحصیل چهار سال است و دوره تحصیل سه سال اول درس علوم پایه که خیلی با رشته پزشکی مشترک است.

فارغ التحصیلان دکترای علوم آزمایشگاهی می توانند با گذراندن آزمون دوره ی تکمیلی فلوشیپ علوم آزمایشگاهی،  آزمایشگاه  تاسیس کنند.

 

رشته علوم آزمایشگاهی از نظر استخدامی

شرایط خیلی متفاوت است در کل اگر منطقی هم نگاه کنید یک بیمارستان یک مرکز درمانی یک آزمایشگاه دارد نه بیشتر. یعنی استخدام را کمتر میکند برای این رشته نسبت به رشته های مثل پرستاری مامایی و غیره

محیط کار رشته علوم آزمایشگاهی

  • آزمایشگاه های دولتی و خصوصی
  • آزمایشگاه های پزشکی قانونی
  • آزمایشگاه مرکز تحقیقاتی
  • کارخانه های تولید مواد آزمایشگاهی

محیط کاری شما در کل بیمارستان است مثل پرستاری و مامایی شیفت دارد.

معایب رشته علوم آزمایشگاهی

  • شرایط استخدام متوسط
  • کار یکنواخت
  • استخدام فرد غیر ماهر به جای شما
  • هم پوشانی رشته با رشته‌های دیگر و در نتیجه کم شدن احتمال استخدام مثلاً با رشته میکروبیولوژی خیلی همپوشانی دارد و جای همدیگر را می گیرند در آزمایشگاه ها.

مزایای رشته علوم آزمایشگاهی

  • استرس کاری کم
  • با بیمار و همراه بیمار در ارتباط نیستید
  • یک کار تر و تمیز

مامایی

رشته مامایی را می توان از جمله رشته های پر مشقت اما مقدس نامید که از دیرباز تاکنون از محبوبیت خاصی برخوردار بوده و هست. رشته مامایی از زیر مجموعه‌ های گروه علوم پزشکی و بهداشت است که با هدف تربیت کارشناسان متعهد در زمینه آموزش و خدمات مامایی صورت گرفته است تا فارغ التحصیلان این رشته بتوانند در جهت تامین سلامت مادران و کودکان جامعه قدم بردارند.

کار کارشناس رشته مامایی چیست؟

شاید برای شما هم این سوال پیش آمده باشد که ماما چه وظایفی دارد ؟ در دوران قبل از حاملگی ماما بررسی می‌کند که آیا یک مادر توانایی حامله شدن را دارد و اگر حامله بشود خطری برای خودش یا جنینش بوجود می‌آید یا خیر؟ ماما می‌تواند در زمینه‌های مختلف مانند تغذیه، بهداشت فردی‌، ورزش، تکنیک‌های تنفس و اطلاع از سلامت جنین به مادر آموزش بده و او را برای زایمان آماده کند. اگر زایمان با مشکلی روبرو باشد مثلا جنین در حالت طبیعی نبوده یا مادر بیماری خاصی مثل بیماری قلبی پیشرفته داشته باشد یا این که نیاز به سزارین باشد این وظیفه پزشک زنان و زایمان است که مسولیت زایمان را در بیمارستان یا زایشگاه بر عهده بگیرد. بعد از زایمان نیز کنترل سلامت نوزاد و مادر و آموزش نحوه رسیدگی و چگونگی نگهداری فرزند بر عهده ماما است.

واحد های درسی برای رشته مامایی

 تعداد کل واحدها : 130 واحد بر اساس چارت درسی رشته مامایی

دروس عمومی : 20 واحد

دروس علوم پایه : 20 واحد

دروس تخصصی الزامی : 72 واحد

دروس تخصصی اختیاری : 2 واحد

دروس کارآموزی درعرصه : 16 واحد

بهترین دانشگاه های ارائه دهنده رشته مامایی در دنیا

  • دانشگاه پنسیلوانیا
  • کالج کینگ لندن
  • دانشگاه جانز هاپکینز
  • دانشگاه واشنگتن

توانایی های لازم برای رشته مامایی

رشته مامایی عشق و علاقه و صبر و حوصله بسیار بالا می‌خواهد. چون یک خانم در حال زایمان شرایط بسیار حساسی دارد و بسیاری از حرف ها یا حرکاتش در اختیار خودش نیست و یک ماما باید در حتی امکان با صبر و حوصله بسیار به او آرامش و قوت قلب بدهد و توجه داشته باشد که مسوولیت جان دو نفر یعنی مادر و جنین او را بر عهده دارد.  همچنین یک ماما باید بسیار باهوش و نکته‌سنج باشد و از مقابل مسائل هرچند که کوچک باشد به سادگی نگذرد، چون خیلی از مسائل یا علائم کوچکی که در هنگام بارداری یا زایمان ظاهر می‌شود در صورت عدم توجه می‌تواند خطرات جانی برای نوزاد یا مادر به دنبال داشته باشد.

سخن پایانی

اکنون با اطلاعات کافی، می توانید به آسانی تصمیم بگیرید که رشته مامایی مناسب شماست یا علوم آزمایشگاهی.

جهت هرگونه سوال و مشاوره می توانید از طریق راه های ارتباطی با کارشناسان ما در تماس باشید.

نظرت درباره محتوا چیه؟

از ۱ تا ۵ امتیاز بده

میانگین نظرات / 5. تعداد نظردهی:

مائده شرقی وب‌سایت
مدیر عامل موسسه آموزشی عصر جدید مامایی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *