تغییر رشته از مامایی به فیزیوتراپی، پرستاری، پزشکی، داروسازی

مامایی یا پزشکی _ کنکور ارشد مامایی
()

آیا به دنبال تغییر مسیر شغلی و ورود به دنیای جدیدی از مراقبت ‌های بهداشتی هستید؟ آیا رشته مامایی برای شما رضایت ‌بخش نیست و به دنبال فرصت ‌های جدیدی در حوزه سلامت هستید؟ در این مقاله، به بررسی تغییر رشته از مامایی به رشته‌ های پرطرفدار مانند فیزیوتراپی، داروسازی، پرستاری و حتی پزشکی در خارج از کشور می ‌پردازیم. با ما همراه باشید تا به تمامی سوالات خود در این زمینه پاسخ دهیم.

هدف رشته مامایی چیست؟

یک ماما کسی است که به طور علمی در کار زایمان و تولد نوزاد تجربه و تخصص دارد و در این زمینه به مادر کمک می کند. واژه ماما به معنای همراه زن است که با تاریخچه طولانی که دارد مهارت آن نسل به نسل منتقل شده است.

در علم نوین تعریف جدید و کارآمد تری برای مامایی بیان شده است در واقع به مراقبت از زنان در دوران بارداری، زایمان و حتی پس از آن و همچنین مراقبت از نوزاد اشاره دارد. یک ماما بایستی راه مقابله با انواع مشکلات بهداشتی در دوران بارداری، ارائه کمک های پزشکی را بداند و چنانچه پزشک حضور نداشت و مشکل اضطراری و حیاتی به وجود آمد اقدامات ضروری و حیاتی را انجام دهد.

Hormonal tests 9

 

یک ماما چه وظایفی دارد؟

زنانی که به سراغ ماماها می روند اغلب مشکلات شایع و عوارض بارداری ندارند. وظایف ماما بسیار گسترده هستند اما در هر صورت یک ماما مانند یک پزشک وظایفی از این قبیل دارند:

  • بررسی و انجام تست های قبل از تولد فرزند
  • بررسی و اطمینان از شرایط جسمی و روانی زن و مرد و همچنین نوزاد
  • تنظیم برنامه تولد
  • ارائه مشاوره در امور تغذیه، ورزش و همین طور بیان توصیه های سلامتی
  • آموزش و خدمات مشاوره ای در مورد بارداری، زایمان و مراقبت از نوزاد
  • عهده دار بودن زایمان نوزاد و پذیرش زائو در اتاق درد و زایمان
  • آموزش مادران در مورد بهداشت فردی و راه های پیشگیری از بیماری ها
  • همکاری با پزشک در معاینه و تجویز دارو برای مادران و زنان باردار
  • پشتیبانی مادر در حین زایمان

بیشتر بخوانید: یک ماما در قبل از بارداری، هنگام بارداری، در زمان زایمان و پس از زایمان خدمات مراقبت از مادران و نوزاد را به شیوه های مختلف ارائه می دهد و وظیفه حفظ سلامت آنها را برعهده دارد. ما معتقدیم یک زن از نوزادی تا یائسگی به یک مامای توانمند در کنار خود نیاز دارد. زیرا خدمات مامایی از نوزادی تا یائسگی را در بر می گیرد. در بلاگ “ماما در مطب مامایی چه وظایفی دارد و چه خدماتی ارائه میدهد؟” به صورت کامل وظایف ماما را بررسی کرده ایم.

Midwifery field

چرا تغییر رشته از مامایی؟

دلایل بسیاری می ‌تواند باعث شود که یک ماما تصمیم به تغییر رشته بگیرد. برخی از این دلایل عبارتند از:

  • علاقه به حوزه تخصصی ‌تر: برخی از ماما ‌ها به حوزه‌ های تخصصی ‌تری مانند فیزیوتراپی یا داروسازی علاقه ‌مند هستند.
  • تغییر سبک زندگی: برخی دیگر ممکن است به دنبال سبک زندگی متفاوت ‌تری باشند که با رشته مامایی سازگار نباشد.
  • توسعه حرفه ‌ای: برخی از ماما ‌ها به دنبال فرصت‌ های بیشتر برای توسعه حرفه‌ ای خود هستند.
  • افزایش درآمد: در برخی موارد، تغییر رشته می‌ تواند منجر به افزایش درآمد شود.

تغییر رشته از مامایی به فیزیوتراپی

فیزیوتراپی رشته ‌ای است که به بازتوانی و بهبود عملکرد بیماران کمک می ‌کند. اگر به حرکت و فعالیت بدنی علاقه ‌مند هستید و می‌ خواهید به بیماران کمک کنید تا به زندگی عادی خود بازگردند، فیزیوتراپی می ‌تواند گزینه مناسبی برای شما باشد.

Physiotherapist

بیشتر بخوانید: پروپوزال یک طرح یا پیشنهاد پژوهشی است که محقق آن را به دانشگاه خود ارائه می دهد. هر پروپوزال قالبی آماده دارد که دانشکده ها این قالب را ارئه میدهند و دانشجو مامایی موظف است مطابق با آن قالب طرح یا پیشنهاد پژوهشی خود را ارائه دهد. برای آشنایی بیشتر با این موضوع بلاگ “پروپوزال مامایی چیست؟” را مطالعه کنید.

مزایای تغییر رشته از مامایی به فیزیوتراپی

  • تنوع در کار: فیزیوتراپیست‌ ها با طیف گسترده‌ ای از بیماران کار می ‌کنند و هر روز با چالش‌ های جدیدی روبرو می ‌شوند.
  • ارتباط با بیماران: فیزیوتراپیست‌ ها فرصت ‌های زیادی برای برقراری ارتباط با بیماران و کمک به بهبود کیفیت زندگی آن‌ ها دارند.
  • توسعه حرفه ‌ای: فیزیوتراپی رشته ‌ای در حال رشد است و فرصت ‌های زیادی برای توسعه حرفه ‌ای و تخصصی شدن وجود دارد.

تغییر رشته از مامایی به داروسازی

داروسازی رشته‌ ای است که به تهیه، توزیع و کنترل داروها می ‌پردازد. اگر به شیمی و داروشناسی علاقه‌ مند هستید و می‌ خواهید در زمینه تولید و توسعه داروها فعالیت کنید، داروسازی می ‌تواند گزینه مناسبی برای شما باشد.

Dr. Pharmacist

مزایای تغییر رشته مامایی به داروسازی

  • نقش مهم در سلامت جامعه: داروسازان نقش بسیار مهمی در حفظ سلامت جامعه دارند.
  • توسعه تحقیقات: داروسازی رشته ‌ای است که به تحقیقات و نوآوری نیاز دارد و فرصت‌ های زیادی برای انجام تحقیقات وجود دارد.
  • ثبات شغلی: داروسازان معمولا شغل پایدار و با درآمد خوبی دارند.

تغییر رشته از مامایی به پرستاری

پرستاری رشته ‌ای است که به مراقبت از بیماران در بیمارستان‌ ها، کلینیک ‌ها و سایر مراکز درمانی می ‌پردازد. اگر به مراقبت از بیماران و کمک به بهبود آن ‌ها علاقه ‌مند هستید، پرستاری می ‌تواند گزینه مناسبی برای شما باشد.

مزایای تغییر رشته از مامایی به پرستاری

  • ارتباط مستقیم با بیماران: پرستاران ارتباط مستقیم با بیماران دارند و می ‌توانند به آن‌ ها کمک کنند تا احساس بهتری داشته باشند.
  • تیم کاری: پرستاران در یک تیم کاری با پزشکان، فیزیوتراپیست ‌ها و سایر متخصصان همکاری می ‌کنند.
  • فرصت‌ های شغلی گسترده: پرستاری یکی از مشاغل پرطرفدار است و فرصت ‌های شغلی گسترده ‌ای در سراسر جهان وجود دارد.

Hormonal tests 6

بیشتر بخوانید: پرستاری و مامایی دو رشته پرطرفدار علوم پزشکی هستند که بازار کار آن‌ها عالی بوده و از امنیت شغلی بالایی برخوردار هستند. توصیه ما به شما این است که ابتدا علاقه خود را معیار قرار دهید و پس از آن با توجه به ویژگی‌ها، شرایط کاری، نقاط ضعف و قوت و… رشته مورد علاقه خود را انتخاب کنید. در بلاگ “حقوق مامایی بیشتره یا پرستاری؟ بازار کار کدوم رشته بهتره؟” به مقایسه کامل این دو رشته پرداخته ایم.

تغییر رشته از مامایی به پزشکی در خارج از کشور

اگر به دنبال تحصیل در رشته پزشکی و کار در خارج از کشور هستید، می‌ توانید پس از گذراندن دوره ‌های پیش ‌نیاز، در آزمون ‌های ورودی پزشکی در کشورهای مختلف شرکت کنید.

مزایای تحصیل پزشکی در خارج از کشور

• استاندارد های آموزشی بالا: بسیاری از دانشگاه‌ های خارج از کشور استاندارد های آموزشی بالایی دارند.
• فرصت‌ های شغلی گسترده: فارغ ‌التحصیلان پزشکی در خارج از کشور فرصت ‌های شغلی گسترده‌ ای دارند.
• تجربه زندگی در کشور جدید: تحصیل در خارج از کشور فرصتی برای تجربه زندگی در یک کشور جدید و یادگیری زبان‌ های خارجی است.

The best university of medical sciences

رشته مامایی برای چه کسانی مناسب است؟

رشته مامایی یکی از با ارزش ترین رشته های پیراپزشکی است. یک ماما باید مسئولیت پذیر باشد و از هیچ گونه کمک و مراقبتی نسبت به مراجعه کنندگان خود دریغ نکند. زیرا این حرفه حساس، بدلیل آن که با زندگی و جان مادر و فرزند در رابطه است، هیچ غفلتی قابل توجیه نیست.

برخی از توانایی های یک ماما عبارتند از:

  • مسئولیت پذیری و وجدان کاری بالا
  • صبر و شکیبایی
  • اعتماد به نفس
  • روابط عمومی بالا
  • علاقه مند و منضبط بودن
  • تصمیم گیری سریع و درست در شرایط بحرانی
  • استقامت فیزیکی و ذهنی
  • کنترل شرایط پر استرس
  • مهارت دیداری خوب
  • علاقه مند در کمک به دیگران

دو نکته مهم و حائز اهمیت در مامایی هست که لازم است به آن توجه کنید:

  1. پذیرش در رشته مامایی فقط از بین داوطلبان زن انجام می شود.
  2. در سال های اول ورود به این رشته لازم است که در بیمارستان ها در دوران کارآموزی خدمات پرستاری را یاد بگیرید.

midwifery

بیشتر بخوانید: رشته مامایی یکی از پرطرفدارترین رشته‌ها در ایران است. ورود به این رشته در مقطع کارشناسی از طریق ثبت‌نام و شرکت در آزمون سراسری انجام می‌شود. اما در مقاطع بالاتر مانند ارشد و دکترا، نیاز است که در کنکور مربوطه و صرفا در رشته مامایی آزمون داده شود. با قبولی در کنکور ارشد مامایی و یکی از گرایش‌های این رشته، فرد امکان ورود به دانشگاه و تحصیل را پیدا می‌کند. برای آشنایی با شرایط شرکت در آزمون ارشد، بلاگ “راهنمای جامع شرکت در کنکور ارشد مامایی 1403 + زمان ثبت نام” را مطالعه کنید.

رشته پزشکی مناسب چه کسانی است؟

پزشکی، یکی از چهار رشته دکتری حرفه‌ای است که هفت سال، درس دانشگاهی و ۲ سال، طرح اجباری دارد،‌ که بدون آن،‌ تاسیس مطب، امکان‌پذیر نیست. سرشار از درس‌های حفظی است که بیشتر آن‌ها با شیمی و زیست مرتبط هستند و با دنیایی از اصطلاحات علمی و اسامی تخصصی سر و کار دارد که ورود آن، نیازمند داشتن مهارت کافی در زبان انگلیسی است. علاوه بر این،‌ حرفه پزشکی،‌ به واسطه ارتباط مداوم با اقشار مختلف مردم، نیازمند یک روابط عمومی خوب و همچنین صبر و حوصله و داشتن روحیه همدلی است.

از سوی دیگر، ماهیت پزشکی، درجاتی از تنش مستمر را به همراه دارد و این ویژگی، به خصوص در مورد برخی از گرایش‌های این رشته، مثل طب اورژانس، زنان و زایمان و جراحی مغز و اعصاب، پررنگ‌تر می‌شود. بنابراین یک پزشک موفق، باید همواره بتواند در شرایط پر استرس، رفتار خود را مدیریت کند و در کمترین زمان، بهترین تصمیم را بگیرد.

doctor

رشته مامایی پس از فارغ التحصیلی

یک ماما می تواند در بیمارستانها، زایشگاه ها، درمانگاه ها و مراکز بهداشتی و طرح پزشک خانواده فعالیت کند و همچنین طبق قوانین با داشتن مدرک کارشناسی اجازه دارد تا مطب دایر کند و خدمات بهداشتی و درمانی را ارائه دهد. بعلاوه می توانند آموزش، یادگیری و سرپرستی کارآموزان را به عهده بگیرند یا به عنوان سرپرست مراکز درمانی مشغول به کار شوند.

بیشتر بخوانید: راه اندازی مطب مامایی می تواند یک کار با ارزش باشد. برای ارائه مراقبت های با کیفیت به زنان در دوران بارداری، زایمان و پس از زایمان، به تعهد، سخت کوشی و دانش تخصصی نیاز دارید. تاسیس مطب مامایی می تواند یک فرآیند چالش برانگیز باشد؛ اما با برنامه ریزی دقیق و سخت کوشی، می توانید یک کسب و کار موفق ایجاد کنید و به زنان در یکی از مهم ترین مراحل زندگی آنها مراقبت ارائه دهید. برای اینکه بتوانید راحت تر برنامه ریزی کنید، پیشنهاد میکنم بلاگ “0 تا 100 تاسیس مطب مامایی شرایط و مجوزهای لازم” را مطالعه کنید.

دوره تحصیل پزشکی

مشکل دیگر در مورد رشته‌هایی مثل پزشکی، وجود دوره طولانی تحصیل، بدون امکان کسب درامد تخصصی است. در واقع، غیر از دوره کارورزی، سایر خدماتی که یک دانشجوی پزشکی، در بخش‌های بیمارستانی و درمانگاهی ارائه می‌کند، رایگان است و چون با هدف آموزش او صورت گرفته است، بابت آن‌ها دستمزدی به او پرداخت نمی‌شود.

پس از دانش‌آموختگی هم مثل همه رشته‌های دیگر دانشگاهی که در دانشگاه‌های دولتی، ارائه می‌شوند، پزشکان، تعهد دارند تا دو برابر مدت تحصیل خود (که از خدمات آموزش رایگان بهرمند بوده‌اند) در داخل کشور، خدمت‌رسانی کنند یا هزینه آن را بپردازند. روند تاسیس مطب هم،‌ به ویژه در سال‌های اخیر، با مشکلات و سخت‌گیری‌هایی روبه‌رو شده است که ناشی از رشد فزاینده متقاضیان این رشته دانشگاهی است.

doctor 1

پس اگر شرایط زیر را دارید رشته پزشکی به احتمال زیاد، انتخاب مناسبی برای شماست:

  • حوصله هفت سال، درس خواندن سخت را دارید.
  • حوصله معاشرت با اقشار مختلف مردم را دارید.
  • تحمل شرایط سخت، مثل گذراندن طرح در مناطق محروم، کشیک بخش اورژانس و صحنه‌های دلخراش جراحت‌ها را دارید.
  • حافظه خوبی دارید.
  • عاشق زیست و شیمی هستید.
  • در زبان انگلیسی، مهارت کافی را دارید.
  • تا هفت سال بعد، نیازی به کسب درامد مستقل و قابل توجه ندارید.

فارغ التحصیل رشته پزشکی در چه کارها و صنایعی می‌تواند شاغل شود؟

بسیاری از دانش‌آموختگان این رشته تحصیلی،‌ ترجیح می‌دهند در مطب خصوصی خودشان کار کنند. عده کمی از آن‌ها در واحدهای تحقیقاتی یا بخش‌های اجرایی و اداری، جذب می‌شوند، یا بعد از دریافت مدرک تخصص،‌ به همراه متخصصان دیگر، آزمایشگاه‌های تشخیصی تاسیس می‌کنند. شاید بتوان گفت،‌ یکی از رویاهای هر دانشجوی پزشکی، تاسیس مطب خصوصی است.  اما همین رویا، در سال‌های اخیر،‌ موجب رشد بی‌رویه متقاضیان این رشته و از سوی دیگر، کم‌رونق شدن بازار کار طیف گسترده‌ای از دانش‌آموختگان آن، به ویژه در مقطع پزشکی عمومی شده است.

جالب است بدانید، تنها موقعیت شغلی مناسب برای یک پزشک، «مطب‌داری» نیست. بلکه در بسیاری از مشاغل دیگر نیز، وجود یک پزشک با تجربه و آگاه، پیش‌بینی شده است. انواع آزمایشگاه تشخیص پزشکی، پاتوبیولوژی و سیتوژنتیک، تنها یک نمونه از این مشاغل است. همچنین، پزشک می‌تواند، به شرط گذراندن دوره‌های مرتبط، یک مرکز مشاوره ژنتیک تاسیس کند و به مشاوره در این حوزه بپردازد.

doctor 3

بیشتر بخوانید: انتخاب دانشگاه برای تحصیل در رشته مامایی، یکی از تصمیمات مهم در زندگی هر دانشجو است. با توجه به اهمیت این رشته در سلامت مادران و نوزادان، انتخاب دانشگاهی با کیفیت و امکانات مناسب، از اهمیت بالایی برخوردار است. در بلاگ “بهترین دانشگاه مامایی ایران، عوامل موثر در انتخاب دانشگاه“، سعی شده است تا با بررسی جامع و ارائه اطلاعات دقیق، به شما در انتخاب بهترین دانشگاه برای تحصیل در رشته مامایی کمک شود.

برای تغییر رشته چه عواملی را باید در نظر بگیرید؟

قبل از تصمیم ‌گیری برای تغییر رشته از مامایی، عوامل زیر را در نظر بگیرید:

  • علاقه و توانایی‌ های شما: آیا به رشته جدید علاقه‌ مند هستید و توانایی ‌های لازم برای موفقیت در آن را دارید؟
  • هزینه‌ ها: تغییر رشته مستلزم صرف هزینه‌ های مالی است.
  • زمان: تغییر رشته ممکن است زمان ‌بر باشد.
  • فرصت ‌های شغلی: آیا فرصت‌ های شغلی مناسبی در رشته جدید وجود دارد؟

نکات مهم

  • مشاوره تحصیلی: قبل از هر تصمیمی، با یک مشاور تحصیلی مشورت کنید.
  • تحقیق و بررسی: در مورد رشته‌ های مختلف و دانشگاه‌ ها به طور کامل تحقیق کنید.
  • آمادگی برای آزمون ‌ها: برای ورود به رشته‌ های جدید، باید در آزمون‌ های ورودی شرکت کنید و برای آن‌ ها آماده شوید.
  • یادگیری زبان: اگر قصد تحصیل در خارج از کشور را دارید، باید زبان مورد نظر را یاد بگیرید.

تغییر رشته از مامایی به رشته‌ های دیگر می‌ تواند یک تصمیم مهم و چالش ‌برانگیز باشد. با این حال، با برنامه ‌ریزی دقیق و تلاش مستمر، می ‌توانید به اهداف خود دست پیدا کنید. مهم‌ ترین نکته این است که علاقه و توانایی‌ های خود را بشناسید و بر اساس آن‌ ها تصمیم بگیرید.

نظرت درباره محتوا چیه؟

از ۱ تا ۵ امتیاز بده

میانگین نظرات / 5. تعداد نظردهی:

مائده شرقی وب‌سایت
مدیر عامل موسسه آموزشی عصر جدید مامایی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

‫2 نظر

  • S گفت:

    سلام وقتتون بخیر. من ۴ساله فارغ التحصیل شدم، کارشناس مامایی هستم. خیلی دوست داشتم پزشک میبودم ولی بنابه دلایل و شرایط نتونستم موقع کنکور خوب درس بخونم. بنظر شما برم از اول کنکور بدم بدا پزشکی یا اینکه همین مامایی رو ادامه بدم؟ پیشاپیش ممنونم از پاسخگوییتون..

    • alinemat گفت:

      اگر ۱۰ سال قبل بود قطعا به شما میگفتم بله برید و پزشکی بخونید اما در حال حاضر جامعه مامایی با سرعت در حال رشد هست و وضعیت کار و درآمد مامایی بسیار عالیه فقط کافیه مهارت های لازم رو برای کسب درآمد و مطب داری یاد بگیرید