پروپوزال مامایی چیست؟ دانلود PDF نمونه پروپوزال مامایی
پروپوزال یک طرح یا پیشنهاد پژوهشی است که محقق آن را به دانشگاه خود ارائه می دهد. هر پروپوزال قالبی آماده دارد که دانشکده ها این قالب را ارئه میدهند و دانشجو مامایی موظف است مطابق با آن قالب طرح یا پیشنهاد پژوهشی خود را ارائه دهد.
در این مقاله نمونه ای از پروپوزال آماده ی مامایی را آورده ایم. این پروپوزال یک کارآزمایی بالینی است. عنوان: مقایسه اثر گاز انتونکس با آروماتراپی اسطوخودوس بر درد لیبر در زنان نولی پار می باشد. این پروپوزال قبلا تایید شده و پس از اجرا در قالب پایان نامه ارشد به دانشگاه ارائه گردیده است. پروپوزال پیش رو بر اساس قالب دانشگاه علوم پزشکی کردستان می باشد بنابراین اگر شما دانشجوی دانشگاه دیگر هستید باید قالب خودتان را دانلود کنید.
دانلود PDF نمونه پروپوزال مامایی
پروپوزال چیست؟
پروپوزال یک طرح یا پیشنهاد پژوهشی است که محقق آن را به دانشگاه خود ارائه می دهد. هر پروپوزال قالبی آماده دارد که دانشکده ها این قالب را ارئه میدهند و دانشجو مامایی موظف است مطابق با آن قالب طرح یا پیشنهاد پژوهشی خود را ارائه دهد.
این پیشنهاد باید جدید باشد و کارایی مناسبی داشته باشد. پروپوزال باید پاسخ به یک سوال پژوهشی باشد که نیاز آن در جامعه احساس می شود. هر پروپوزال از بخش های مختلفی ساخته شده است به عنوان مثال می توان گفت تمام پروپوزال ها بخش های ثابتی دارند که عبارتند از: مقدمه یا بیان مسئله، مرور متون، اهداف، جدول مقیاس ها، رفرنس، سوال پژوهشی،متودولوژی، جدول محاسبه مخارج پروپوزال به مرکز تحقیقات دانشکده ارائه می گردد این مرکز طی بررسی این طرح پژوهشی برای اجرا شدن یا اجرا نشدن آن تصمیم گرفته می گیرد و بودجه مورد نظر تامین می گردد.
هر پروپوزال باید هزینه-اثربخش باشد یعنی با توجه به مخارج باید اثربخشی موثری داشته باشد و سوال مهمی را در علم پاسخ دهد. اگر شما پروپوزالی ارائه دهید که قبلا کار شده اند و در کتب تکس وارد شده اند و از طرفی نیاز به تکرار مطالعه ندارند قطعا توسط کمیته تحقیقات دانشگاه رد می شود زیرا هزینه – اثربخش نمی باشد.
بیشتر بخوانید: رشته مامایی یکی از پرطرفدارترین رشتهها در ایران است. ورود به این رشته در مقطع کارشناسی از طریق ثبتنام و شرکت در آزمون سراسری انجام میشود. اما در مقاطع بالاتر مانند ارشد و دکترا، نیاز است که در کنکور مربوطه و صرفا در رشته مامایی آزمون داده شود. با قبولی در کنکور ارشد مامایی و یکی از گرایشهای این رشته، فرد امکان ورود به دانشگاه و تحصیل را پیدا میکند. در بلاگ “راهنمای جامع شرکت در کنکور ارشد مامایی” به بررسی دقیق این موضوع پرداخته ایم.
پروپوزال مامایی
در علوم پزشکی خصوصا مامایی اکثر طرح ها کارآزمایی بالینی است و علاوه بر اینکه پروپوزال باید مورد تایید کمیته ی تحقیقات دانشکده قرار گیرد باید در سامانه ی کارآزمایی بالینی ثبت گردد و تاییدیه بگیرد زیرا با جان انسان سرو کار دارد و باید طبق استاندارد مطالعه ی بالینی انجام گیرد.
هر پروپوزال ممکن است مطابق طرح هایی که ارائه می دهد شامل یکسری ضمیمه باشد به عنوان مثال در طرح کارآزمایی بالینی باید حتما رضایت نامه کتبی و یک سری پرسش نامه ضمیمه گردد.
چگونه عنوان پروپوزال مامایی انتخاب کنیم؟
در مامایی شما می توانید با بررسی پایان نامه محققین سال های قبل عناوین مناسب را پیدا کنید کافی است به کتابخانه ی دانشگاه خود سری بزنید و پایان نامه های سال قبل را چک کنید در انتهای پایان نامه هر دانشجو بر اساس کمبودهایی که در علم و تحقیق خود احساس کرده است عناوینی را پیشنهاد می دهد که شما می توانید ادامه دهنده ی راه آنها باشید.
در چه پایگاه هایی برای بررسی متون پروپوزال جستجو کنیم؟
پایگاه های معتبر برای علوم پزشکی عباتند از: PubMed, web of science , Scopus و موتور جستجوی google scholar که می توانید با خیال راحت به مقالات انها استناد کنید.
فرم خام پروپوزال را از کجا دانلود کنبم؟
هر دانشجو باید وارد سایت دانشگاه خود شود بخش کمیته ی تحقیقات فرم پروپوزال خام را دانلود کند و مطابق با فرمی که طراحی شده است مطالعه ی خود را پیشنهاد دهد. توصیه می کنیم هر عنوانی را انتخاب کردید حتما مقالات زیادی را از آن عنوان در پایگاه های معتبری که نام بردیم بخوانید تا به عنوان اشراف داشته باشید زیرا شما موظف هستید در جلسه ی دفاع از پروپوزال از عنوان و تک تک بخش هایی که در فرم پروپوزال ارائه می دهید دفاع کنید و دلیل قانع کننده بیاورید تا داوران با پروپوزال شما موافقت کنند.
بیشتر بخوانید: شغل های رشته مامایی برای فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی عموما در مراکز درمانی خصوصی و دولتی، زایشگاه ها و بیمارستان ها وجود دارد. همچنین فارغ التحصیلان در صورت داشتن شماره نظام پزشکی در صورت تمایلشان میتوانند مطب خصوصی نیز دایر نمایند. دانشجویان دارای مدرک کارشناسی میتوانند در بخش های مختلف درمانی و بهداشتی به عنوان سرپرست و مدیر نیز مشغول به کار شوند. در بلاگ “آینده شغلی و بازار کار رشته مامایی در ایران چگونه است؟” این رشته را به صورت کامل بررسی کرده ایم.