اختلال نعوظ چیست؟ درمان های طبیعی و شیمیایی

راه های طبیعی درمان اختلال نعوظ _ کنکور ارشد مامایی
()

در پاسخ به سوال “نعوظ چیست؟” باید گفت که نعوظ شبانه از اوایل دوران نوجوانی طی خواب REM و بطور متوسط 3 الی 4 بار در شب (متوسط هر 2 ساعت یکبار) رخ میدهد که تنها نعوظ در زمان بیداری در حافظه شخص باقی مانده و تحت عنوان نعوظ صبحگاهی اطلاق میگردد. در بررسی فرد با اختلال نعوظ اولین سوال بسیار مهم داشتن نعوظ صبحگاهی است تا وجود اختلالات جسمی تائید یا رد شود.

تعریف اختلال نعوظ (یکی از موارد زیر)

  • مداوم یا مکرر برای بدست آوردن نعوظ
  • مشکل در حفظ نعوظ سفت و قابل قبول برای یک رابطه جنسی
  • کاهش چشمگیر در سفتی نعوظ

علت اختلال نعوظ و عدم نعوظ در اقایان چیست؟

اختلال نعوظ شایع ترین اختلال جنسی در مردان می باشد. پیامد ثانویه در اختلال نعوظ از دست دادن میل جنسی، اختلال باروری، ترس و اضطراب از برقراری رابطه می باشد. اختلال نعوظ با افزایش سن افزایش می یابد.

ارزیابی اختلال نعوظ در مردان

  • ارزیابی تاریخچه ی بیمار: ارزیابی میل جنسی، عملکرد نعوظ، زمان شروع اختلال نعوظ، عوامل خطر، ارزیابی ابتلای همزمان به انزال زودرس، بیماری پیرونی، پروستاتکتومی رادیکال، تروما به لگن یا ناحیه ژنیتال(علل سایکولوژیک ED)
  • معاینه فیزیکی: ارزیابی ضربان فمورال و پری فرال
  • سمع سوفل عروقی (علت: عبور جریان متلاطم از یک شریان دارای انسداد) حتی در حضور ضربان نرمال نشان دهنده انسداد احتمالی عروق است.
  • بررسی پلاک ها( اسکار) زیر پوست پنیس در درون تونیکاآلبوژینه آ (کمک به پنیس برای ایجاد نعوظ) که نشانه بیماری پیرونی است. تشکیل پلاک باعث کشیده شدن بافت های اطراف و در نهایت باعث کج شدن پنیس (عموما حین ارکشن) می شود که اکثرا دردناک است یا دخول را غیر ممکن می کند.
    • علت ایجاد پلاک: تروما / بیماری اتوایمیون / دیابت/ اختلال نعوظ(هم علت هم معلول)/ افزایش سن/ سابقه خانوادگی مثبت/ درمان کانسر پروستات با جراحی
    • درمان پیرونی: تزریق کلستریدیوم کلاژناز هیستولیتیکوم داخل پلاک ها در صورت مزمن بودن بیماری و یا تجویز NSAID کوتاه مدت در صورت فعال و حاد بودن بیماری
  • معاینه بیمار از نظر کمبود یا از دست دادن الگوی طبیعی موی مردانه، کم پشت شدن موهای بدن و ریش، ژنیکوماستی و بیضه های کوچک، گالاکتوره.
  • ارزیابی رفلکس کرماستریک: لمس ناحیه داخلی ران و مشاهده انقباض یک طرفه کیسه بیضه

بیشتر بخوانید: عفونت ادراری (UTI) یکی از شایع ‌ترین عفونت ‌های باکتریایی است که سالانه میلیون ‌ها نفر را در سراسر جهان مبتلا می‌ کند. این عفونت می‌ تواند هر بخشی از دستگاه ادراری، از جمله کلیه ‌ها، حالب ‌ها، مثانه و مجرای ادرار را تحت تاثیر قرار دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه، بلاگ “علائم عفونت ادراری در مردان و زنان، پیشگیری و درمان” را از دست ندهید.

عوامل خطر اختلال نعوظ در مردان چیست؟

  1. شناسایی و درمان عوامل خطرساز قلبی عروقی مانند سیگار کشیدن ، چاقی ، فشار خون بالا و دیس لیپیدمی
  2. درگیری مهره های لومبوساکرال بخصوص S2-S4
  3. ارزیابی اختلالات میدان بینایی
  4. نوروپاتی های انتهایی

گروه بندی مردان مبتلا اختلال نعوذ

قرار دادن مردان مبتلا در 3 گروه از نظر خطر بیماری های قلبی عروقی طبق الگوریتم زیر:

  • *Exercise ability: فعالیت جنسی مساوی است با پیمودن 20 مایل روی سطح مسطح در عرض 20 دقیقه یا بالا رفتن سریع از دو پله در عرض 10 ثانیه
  • stress test Exercise: معادل 4 دقیقه تردمیل است.

راه های طبیعی درمان اختلال نعوظ

1. داشتن رژیم غذایی سالم

بهره گیری از یک رژیم غذایی سالم یکی از موارد اصلی راههای طبیعی درمان اختلال نعوظ است. رژیم غذایی سالم می‌تواند باعث افزایش سلامت قلب شود و از طرفی به سلامت آلت تناسلی نیز کمک می‌کند.

استفاده از موارد زیر در رژیمی غذایی باعث درمان اختلال‌نعوظ می‌شود:

  • میوه و سبزیجات فراوان
  • حبوبات
  • مصرف کم لبنیات و گوشت
  • مصرف کم آب نبات و قندهای ساده
  • مصرف متوسط ​​ماهی

از طرفی غذاهایی که سرشار از سدیم و چربی اشباع شده هستند، می‌تواند باعث بروز بیماری های گوارشی و کلیوی شوند که منجر به اختلال نعوظ می‌شود پس باید از خوردن آنها پرهیز کرد.

بیشتر بخوانید: در برنامه تحول نظام سلامت، در پایگاه سلامت، بطور متوسط جمعیتی معادل 12500 نفر تحت پوشش قرار می گیرند و مراقبین سلامت در پایگاه خدمات سلامت از جمله خدمات و مراقبت های تغذیه ای را ارائه میدهند. هر 3 تا 4 پایگاه سلامت تحت پوشش یک مرکز خدمات جامع سلامت قرار دارد. متن کامل برنامه سلامت را میتوانید در pdf آن که در بلاگ “بسته جامع خدمات تغذیه در برنامه تحول سلامت” موجود است، مطالعه کنید.

2. تاثیر ورزش کردن در درمان اختلال نعوظ

نداشتن فعالیت بدنی کافی باعث کاهش میل جنسی در مردان و در نتیجه اختلال نعوظ می‌شود. پس داشتن ورزش متعادل به صورت روزانه یا هفتگی یکی از راههای طبیعی درمان اختلال نعوظ به حساب می‌آید. ورزش کردن باعث می‌شود که جریان خون در آلت تناسلی و بقیه بدن زیاد شود که همین امر باعث درمان اختلال‌نعوظ  می‌شود.

ورزش کردن نه تنها از راههای درمان طبیعی اختلال‌نعوظ است بلکه باعث می‌شود که با بهبود سلامت رگ های خونی از بروز بیماری های قلبی تا حد قابل توجهی جلوگیری کند. ورزش کردن به مدت ۳۰ الی ۴۵ دقیقه در روز باعث می‌شود که اختلالات نعوظ در مدت ۳ الی ۶ ماه برطرف شود.

ورزش های اصلی برای درمان طبیعی اختلال نعوظ شامل موارد زیر هستند :

  • اسکی
  • پیاده روی کردن سریع
  • شنا
  • دوچرخه سواری

3. خواب کافی و با کیفیت

عواملی همچون اختلال در خواب، اختلالات خواب و یا کمبود خواب همگی در کاهش میل جنسی آقایان تاثیر مستقیم دارند که همین امر بر روی عملکرد نعوظ نیز تاثیر می‌گذارد. محدودیت خواب باعث کاهش سطح تستوسترون می‌شود که نقش بسیار مهمی در میل جنسی دارد.

یکی از راههای طبیعی درمان نعوظ، داشتن خواب کافی به مدت حداقل ۸ ساعت است که در آن مدت نیز نباید فرد دچار بد خوابی شود و یا در خواب فاصله ایجاد کند.

4. کاهش استرس و درمان اختلال نعوظ

استرس با ترشح کورتیزول بر روی فشار خون و سیستم گردش خون تاثیر می‌گذارد. داشتن استرس باعث به وجود آمدن اختلالات خواب و کاهش سطح تستوسترون می‌شود که از دلایل اصلی اختلالات نعوظ هستند. اگر می‌خواهید راههای طبیعی برای درمان اختلال‌نعوظ را استفاده کنید یکی از بهترین مواردی که می توانید انجام دهید کاهش استرس است.

داشتن استرس زیاد باعث ناتوانی جنسی، اختلال نعوظ و کاهش سطح تستوسترون می‌شود اما برای درمان آن می‌توان موارد زیر را امتحان کرد :

  • داشتن فعالیت بدنی به صورت مرتب و منظم
  • استفاده از تکنیک های آرامش و کاهش استرس و تمرکز حواس
  • داشتن پشتیبان به صورت حضوری یا مجازی
  • خوابیدن کافی
  • کم کردن سطح استرس با استفاده از شرکت در فعالیت های اجتماعی

5. نکشیدن سیگار

سیگار کشیدن یکی از اصلی ترین عواملی است که باعث اختلال نعوظ می‌شود. ترک کردن سیگار یکی از راههای طبیعی درمان اختلال نعوظ است. سیگار به رگ های خونی آسیب می‌رساند و باعث می‌شود که خون کافی به آلت تناسلی برای نعوظ طبیعی نرسد. سیگار باعث کاهش اکسید نیتریک می‌شود. اسید نیتریک باعث آرامش عضلات و افزایش جریان خون می‌شود که نقش اصلی در نعوظ طبیعی را دارند.

امکان دارد ترک سیگار برای برخی از افراد سخت باشد اما یقینا جزو بهترین راههای طبیعی درمان اختلال‌نعوظ است. سیگار کشیدن می‌تواند تاثیرات جبران ناپذیری را بر روی بدن بگذارد و همچنین درصد ابتلا به سرطان را نیز زیاد می‌کند. ترک کردن سیگار نه تنها باعث درمان اختلال‌نعوظ می‌شود بلکه برای کل اندام های بدن مفید است.

6. مصرف نکردن الکل

الکل یکی از عوامل خطرناک ابتلا به بیماری های اختلال نعوظ است. مصرف الکل زیاد می‌تواند عملکرد جنسی را تحت تاثیر قرار دهد. الکل باعث کاهش حساسیت جنسی می‌شود که نعوظ را سختتر می‌کند.  اجتناب از مصرف الکل را می‌توان یکی از بهترین راههای طبیعی درمان اختلال‌نعوظ دانست.

7. تاثیر حفظ وزن در محدوده ی متعادل در درمان اختلال نعوظ

عملکرد نعوظ با حفظ وزن در محدوده ی متعادل تا درصد زیادی می‌تواند تقویت یابد. اضافه وزن باعث دیابت و افزایش سطح قند خون می‌شود که باعث اختلال نعوظ می گردد. چاقی همچنین می‌تواند به عروق خونی آسیب بزند و آسیب در گردش خون باعث اختلال در نعوظ می‌شود. همانگونه که اشاره شد یکی از راههای طبیعی درمان اختلال‌نعوظ داشتن رژیم غذایی سالم است که همین امر در کنترل وزن نیز می‌تواند مفید باشد.

8. ارتباط جنسی متفاوت با شریک جنسی

عوامل عاطفی نیز یکی از موارد اصلی اختلال نعوظ هستند. نداشتن احساس عاطفی بین زوجین در هنگام برقراری رابطه جنسی باعث اختلال نعوظ می‌شود. داشتن احساس اضطراب یا فشار برای عملکرد خوب جنسی نیز می‌تواند در نعوظ تاثیر داشته باشد. دلایل اختلال نعوظ در ارتباط جنسی می‌توانند برای هر فرد متفاوت باشند اما امکان دارد راه حل بسیاری از آنها مشابه باشد.

کاوش چیز های جدید و یا دادن تنوع در رابطه جنسی میان زوجین یکی از راههای طبیعی درمان اختلال‌نعوظ است. برقرای ارتباط با داشتن رابطه عاطفی میان زوجین نیز می‌تواند به درمان نعوظ کمک کند. در صورتی که هر گونه فشاری بر روی یکی از زوجین است بهتر است که با حرف زدن قبل از رابطه جنسی آن را حل کنند و یا به یک مشاور خانواده مراجعه کنند.

بیشتر بخوانید: ماماها در ارائه خدمات بهداشتی از دیرباز تاکنون نقشی بسیار حیاتی داشته اند. نقشی که در به دنیا آمدن فرزندانی سالم و پروسه بارداری به خوبی ارزش آن نمایان می شود. نیاز دائم ایران و کل دنیا به ماما باعث شده است که این رشته همچنان در حال پیشرفت باشد و بازار کار و آینده شغلی مامایی نیز همواره در حال افزایش است. در بلاگ “بازار کار و آینده شغلی رشته مامایی در ایران” آینده این رشته را به صورت جامع بررسی کرده ایم.

داروهای درمان اختلال‌ نعوظ

در صورتی که راههای طبیعی درمان اختلال نعوظ موثر نبودند چه کاری باید انجام داد ؟

امکان دارد افراد با امتحان کردن راههای طبیعی درمان اختلال‌نعوظ به نتیجه مطلوبشان نرسند. در آن صورت می توان از داروهای درمان اختلال‌ نعوظ استفاده کرد. این دارو ها باید با تجویز درمانگر مصرف گردند و در صورت بروز هرگونه مشکل و عوارضی پس از مصرف باید سریعا با درمانگر مربوطه مشورت شود. برخی از داروهای درمان اختلال‌نعوظ شامل موارد زیر هستند :

  1. سیلدنافیل (ویاگرا)
  2. واردنافیل (لویترا، استاکسین)
  3. تادالافیل (سیالیس)
  4. آوانافیل (Spedra)

لازم به ذکر است افرادی که از داروهای نیترات یا آلفا بلوکرها استفاده می کنند باید حتما از مصرف داروهایی که به آنها اشاره شد خودداری کنند.

در نهایت اگر مصرف دارو نیز نتواند مشکلات نعوظ را برطرف کند امکان دارد که اختلال نعوظ نشانه یک بیماری زمینه ای مانند دیابت یا بیماری قلبی باشد که در آن صورت باید سریعا به پزشک مربوطه مراجعه کرد و برای درمان آن اقدام شود.

سرفصل های کارگاه اختلال نعوظ و درد جنسی در مردان

شما عزیزان همچنین می توانید برای اطلاعات بیشتر دوره آموزشی اختلال نعوظ و درد جنسی مردان عصر جدید مامایی را مشاهده نمایید.

سرفصل های کارگاه

  • تعاریف اختلال نعوظ و در جنسی
  • تشخیص این موارد با جزئیات
  • عوامل خطر
  • درمان های مختلف
  • داروهای گیاهی و شیمیایی و طریقه ی استفاده از آن
  • پلن درمانی در هر جلسه مشاوره

اصول سکس تراپی بر اساس مدل مسترز و جانسون

این روش ها در مواقعی که علت اختلال رفتاری یا روانشناختی است کاربرد دارند

  • درمان مشکل بعنوان مشکل مشترک زوج
  • کاهش اضطراب(آرامش اموزی و تحریم رابطه جنسی بصورت موقت)
  • تعیین تکلیف های خانگی: الف- sensate focus non genital ب- sensate focus genital
  • اموزش دانش جنسی
  • توسعه مهارت های ارتباطی جنسی
  • توسعه مهارت های جنسی حین fore play (اموزش بسته به سطح درک زوجین)
  • توسعه مهارت های جنسی حین intercourse
  • درمان اختصاصی اختلال
  • درمان اختصاصی بیماری زمینه ای
  • درمان اختلالات جنسی با ماما:

یکی از مهارت هایی که می تواند مطب مامایی شما را برجسته تر کند داشتن اطلاعات کافی در زمینه ی اختلالات جنسی می باشد در عصر جدید مامایی 8 کارگاه بسیار مهم در این زمینه برگزار می شود که با گذراندن آن شما می توانید یک درمانگر جنسی با مهارت بالا باشید. این کارگاه ها عبارتند از:

لازم به ذکر است کارگاه اختلال نعوظ و درد جنسی در مردان با کارگاه اختلال انزال و میل جنسی در مردان به صورت مکمل باید گذرانده شود یعنی این دو کارگاه تکمیل کننده ی همدیگر می باشند از طرفی 4 اختلال نعوظ، انزال، میل جنسی و درد جنسی از اختلالات بسیار شایع در مردان می باشد.

کارگاه اختلال ارگاسم و ویسپارونیا با کارگاه اختلال بی میلی جنسی زنان نیز باید به صورت مکمل گذرانده شود یعنی این دو کارگاه هم تکمیل کننده ی یکدیگر هستند.

نظرت درباره محتوا چیه؟

از ۱ تا ۵ امتیاز بده

میانگین نظرات / 5. تعداد نظردهی:

مائده شرقی وب‌سایت
مدیر عامل موسسه آموزشی عصر جدید مامایی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *